FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΣΗ: Κλιμακώνουμε τον αγώνα –κατώτερη εγγυημένη τιμή στη σταφίδα 2€/kg Για να μπορέσουμε να ζήσουμε

Ημερομηνία: 19-10-2022 | Συντάκτης:

Συμμετέχουμε όλοι:

Σάββατο 22 Οκτώβρη στις 12 μμ. στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση «Agrotica», με τους αγρότες όλης της χώρας, συντονιζόμενοι με το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.Πέμπτη 20 Οκτώβρη σε ταυτόχρονη κινητοποίησηΣτην Ηλεία στις 10:30: κόμβο Αγίου ΓεωργίουΣτο Αίγιο στις 11:00: στον κόμβο ΣελινούνταΤετάρτη 9 Νοέμβρη στην πανελλαδική απεργία μαζί με τα εργατικά σωματεία στις κατά τόπους συγκεντρώσεις

Ύστερα από κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 στην Μαγούλα Ηλείας αποφασίσαμε ότι δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα προϊόντα που παράγουμε. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βλέπουμε του εμπόρους να προσπαθούν να μας πάρουν την παραγωγή μας σε εξευτελιστικές τιμές και το κράτος με τους μηχανισμούς του ή να σφυρίζουν αδιάφορα ή να είναι απέναντι μας.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στους νόμους της αγοράς όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος των μεγαλεμπόρων, βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζών. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η νέα ΚΑΠ, που προβάλλεται σαν λύση και θα εξειδικευθεί με το “στρατηγικό σχέδιο” που ετοιμάζει η κυβέρνηση, πρόκειται να εντείνει την καταλήστευση του μόχθου μας από τους μεταποιητές, τους διάφορους μεσάζοντες και τις τράπεζες.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια, αφού παρά τις κινητοποιήσεις μας από πέρυσι κιόλας δεν έχει πάρει κανένα μέτρο, μη αποδεχόμενη το κύριο αίτημα μας για διαμόρφωση κατώτατης εγγυημένης τιμής, μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και την ΚΑΠ, γιατί αντιτίθεται στους νόμους της ελεύθερης αγοράς! «Νόμοι» που μάλλον καταργούνται όταν αφορά τις επιδοτήσεις των εφοπλιστών, των εταιριών ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε όλους τους αγρότες να μπουν στον αγώνα διεκδικώντας:

  • Κατώτερη εγγυημένη τιμή πώλησης από το παραγωγό για την Κορινθιακή Σταφίδα και τα σταφύλια (επιτραπέζια και οινοποιήσιμα), ειδικά για την σταφίδα τιμή που θα ξεπερνάει τα 2€/Kg έτσι ώστε να καλύπτουμε το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουμε ένα εισόδημα επιβίωσης. Μέτρα με επιδότηση του κόστους παραγωγής για φθηνά προϊόντα για όλο το λαό.
  • Αναπλήρωση του χαμένου περσινού εισοδήματος, για το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές.
  • Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής και επιδότησή του.  Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ ως τέλος του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας

 Αγροτικοί Σύλλογοι:

Ηλεία: Ζαχάρως, Χειμαδιού-Σοπίου, Αλφειουσας, Πελοπίου και περιχώρων, Καυκωνίας

Μεσσηνίας:  Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων, Επιτροπή Αγώνα Πυργου Τριφυλιας

Αχαΐας: Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», Ωλενίας

Αγροτικός Σύλλογος Ζακύνθου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος