FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΕΔ – Κοινωνικός τουρισμός 2021: Περισσότεροι δικαιούχοι φέτος για voucher διακοπών

Ημερομηνία: 06-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ενισχυμένο πρόγραμμα για περισσότερους δικαιούχους, σχεδιάζεται για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2021 του ΟΑΕΔ σύμφωνα με το σχέδιο που μελετά ο Οργανισμός με το υπουργείο Εργασίας, με παράλληλο  στόχο την στήριξη και των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας και του εγχώριου τουρισμού.

Ο αριθμός των ωφελούμενων θα είναι ενισχυμένος  με περίπου 300.000 εργαζόμενους και άνεργους να είναι δικαιούχοι του προγράμματος. Ειδική πρόνοια αναμένεται να υπάρξει και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 ισχύει το περσινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Το  νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/-ες κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή είναι εγγεγραμμένοι/-ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Ωφελούμενοι/-ες του προγράμματος είναι:

  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5 – 18 ετών
  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 18 – 24 ετών, όταν ασφαλίζονται από τους δικαιούχους ή τον άλλο γονέα τους
  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 24 ετών και άνω, εφόσον είναι ΑμεΑ σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένα, χωρίς ημέρες ασφάλισης
    οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν ασφαλίζονται από αυτούς
  • οι συνοδοί ΑμεΑ

Τα ωφελούμενα μέλη δηλώνονται από τους δικαιούχους πολίτες στην αίτησή τους.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος πολίτης δικαιούχος: δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Πηγή: ieidiseis.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος