FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΕΔ: Κανένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας το 2021!

Ημερομηνία: 04-02-2021 | Συντάκτης:
Καταγγελία της Ομοσπονδίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ-36.000 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία

Η έλλειψη των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας οδηγεί στη ανεργία 36.000 εργαζόμενους και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση πλήθους υπηρεσιών στους Δήμους

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταγγέλλει το γεγονός ότι ο Οργανισμός δεν θα εκδώσει κανένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για αυτή τη χρονιά, δηλαδή για όλο το 2021.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της, η απώλεια των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας είναι αποτέλεσμα της μείωσης των εισφορών στο όνομα της «δήθεν» ανάπτυξης και αύξησης των τριών ευρώ -3€- στους μισθωτούς εργαζόμενους.

Επιπρόσθετα, η απώλεια των προγραμμάτων αυτών οδηγεί στη ανεργία 36.000 εργαζόμενους και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση πλήθους υπηρεσιών των Δήμων που καλύπτονται από αυτές τις θέσεις.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Η μείωση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ  και η επακόλουθη μείωση των πόρων του Οργανισμού ως επιλογές τη Κυβέρνησης, αρχίζουν ήδη να κάνουν ορατά τα αντικοινωνικά αποτελέσματα.

Σε μια εποχή μαζικής ανεργίας, που ίσως το κράτος αποτελεί τον εργοδότη ύστατης καταφυγής, σε μια εποχή που 36 χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν αποφύγει το φάσμα της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου (καθαριότητα κλπ), ο ΟΑΕΔ δεν θα εκδώσει το 2021 πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας!

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος