FOLLOW US: facebook twitter

O… υπουργός σκορπίζει το γέλιο στο Κουρβισιάνειο!-Ολοκληρώνονται την Κυριακή οι παραστάσεις της Θ.Ο. Λυγιάς

Ημερομηνία: 25-02-2022 | Συντάκτης:

Ολοκληρώνονται την Κυριακή οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Λυγιάς με το έργο των Ρέππα- Παπαθανασίου “Βγάλ’ τον υπουργό από την πρίζα”

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Άφθονο… θεραπευτικό γέλιο με καταπληκτικές ερμηνείες που συναγωνίζονται εκείνες των επαγγελματιών ηθοποιών, συνεχίζει να σκορπίζει η νέα απολαυστική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Λυγιάς που παρουσιάζει στο Κουρβισιάνειο της Γαστούνης το έργο των Ρέππα- Παπαθανασίου «Βγάλ’ τον υπουργό από την πρίζα» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Δανίκα. Μάλιστα οι εντυπώσεις των θεατών που την παρακολούθησαν ως τώρα, είναι τέτοιες που προτρέπουν το κοινό να μην χάσει την παράσταση και κυριως την ευκαιρία να γελάσει με τις φοβερές ατάκες και την υπόθεση του έργου, μέσα από το διεισδυτικό χιούμορ των δύο συγγραφέων, που σαρκάζει αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν την εξουσία αλλά και αυτούς, που “αντιπολιτευόμενοι” και κρυμμένοι πίσω από λαϊκίστικα συνθήματα, στηρίζουν την εξουσία που δήθεν αντιστρατεύονται.

Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια κρίσιμη πολιτική καμπή της Αγγλίας, όπου ο υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Άλεξ Τσαρλς, βρίσκεται τραυματισμένος, σε κωματώδη κατάσταση, βρίσκεται μέσα σε ένα υποστηρικτικό μηχάνημα στην κατοικία του. Η μεγαλοαστή σύζυγος του, ο εραστής της, φίλος του και επίσης υπουργός της κυβέρνησης, η συνταγματάρχης ερωμένη του υπουργού, ακόμα και ο πολιτικός του αντίπαλος, έχουν συμφέροντα να τον κρατήσουν στη ζωή. Η διαπλοκή και τα μεγαλεπήβολα σχέδια για εξουσία, είναι το καλύτερο διεγερτικό σε μια ιστορία απίστευτων παρεξηγήσεων και ανατροπών. Η κόρη του υπουργού, ο ινδός μπάτλερ, ακόμα και ο τεχνικός του αιρ κοντίσιον, εμπλέκονται μέσα στα νήματα μίας κωμικοτραγικής κατάστασης που αγγίζει τα όρια της παρωδίας. Όλη η διακυβέρνηση του κράτους στηρίζεται πάνω σε μια πρίζα. Οι φιλοδοξίες, τα ρουσφέτια, τα πάθη εξαρτώνται από αυτήν.

Ένα «εκλογικό» έργο τόσο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα, επίκαιρο όσο ποτέ.


Πρωταγωνιστούν:

Νίκος Νίκας
Ζέτα Κοκκίνη
Ρένα Τσαμαδού
Γιώτα Τσαμαδού
Ηλίας Γεωργόπουλος
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Ελένη Γιαννοπούλου
Χαράλαμπος Χρονόπουλος

Σκηνοθεσία Σκηνογραφία Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Δανίκας

Κλείστε έγκαιρα τις θέσεις σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας: 6979952727, ενώ να σημειωθεί ότι στην παράσταση θα ισχύσουν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος