FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Βασιλιάς Μελιός» ταξιδεύει τους μύθους και το κρασί της Ηλείας…

Ημερομηνία: 21-02-2023 | Συντάκτης:

Εξαιρετική εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης του βιβλίου από το τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Παν/ μίου Πατρών στο ειδυλλιακό Κτήμα Μπριντζίκη

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

  • Παρών στην παρουσίαση ο Πρύτανης του Παν/μιου Πατρών Χρ. Μπούρας και καθηγητές του τμήματος

Στο συνεδριακό χώρο LOFOS, στο ειδυλλιακό και υπερσύγχρονο χώρο του Κτήματος Μπριντζίκη στο Λαντζόι, του πρώτου 100% πράσινου Οινοποιείου της χώρας με εξωστρεφή χαρακτήρα που έχει πλέον παράδοση στην διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων και δράσεων που έχουν σχέση με τον οινοτουρισμό, την γευσιγνωσία, την καινοτομία, την ζυθοποιία και όλο το φάσμα του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια εξαιρετική εκδήλωση της επίσημης παρουσίας της πρώτης έκδοσης του βιβλίου «Ο Βασιλιάς Μελιός». Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο μιας σειράς παραμυθιών του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, συγγραφείς του οποίου είναι η Μαρία Αργυροπούλου ΕΔΙΠ του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Παν/μιου Πατρών και ο Martin McDarren, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Ηλειακής Ζυθοποιάς του Κτήματος Μπριντζίκη.

«Ο Βασιλιάς Μελιός» είναι το βιβλίο που «γεννήθηκε» από τους μύθους της περιοχής και της Ηλειακής γης δοσμένο μέσα από μια παραμυθική γοητευτική αφήγηση που πηγάζει από την Ελληνική μυθολογία και αναφέρεται στον Βασιλιά Μελιό που ήταν λάτρης του κρασιού και καλεί σε ένα αγώνα τον θεό του κρασιού τον Βάκχο που το όνομά του είναι συνδεμένο με τις διονυσιακές τελετές. Ωστόσο όπως αναφέρει ένα απόσπασμα του παραμυθιού ο αγώνας αυτός δεν είχε καμία αντιπαλότητα«…Δεν αντιμάχοταν ο ένας τον άλλο, αλλά συναγωνίζονταν κι η διαφορά που έχουν αυτές οι λέξεις μεταξύ τους είναι μεγάλη…

…Τώρα, αυτό είναι πρόσκληση ή πρόκληση;…»

Γοητευμένος από το Κτήμα Μπριντζίκη ο Πρύτανης του Παν/μίου Πατρών

Το βιβλίο παρουσίασαν οι δύο συγγραφείς, ενώ αποσπάσματα από τον «Βασιλιά Μελιό» διάβασε σε θεατρική απόδοση ο Γιάννης Μανώλης από την Θεατρική Ομάδα Πύργου. Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας ο οποίος καταρχήν συνεχάρη για την ωραία αυτή πρωτοβουλία τους ιδιοκτήτες του Κτήματος, την Διονυσία και τον Σάκη Μπριντζίκη, καθώς και για τις μοναδικές υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τις δράσεις εξωστρέφειας και καινοτομίας μέσω των οποίων προάγουν τον Οινοτουρισμό τονίζοντας ότι « Το Κτήμα Μπριντζίκη χώρος μαγικός! Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα που Δημιουργεί και παράγει με επίμονη δουλειά, μακριά απο τον λαικισμό και τις εύκολες λύσεις με την μικρότερη προσπάθεια! Συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες, Τα κρασιά Υπέροχα, αλλά και η παγωμένη μπύρα από το βαρέλι αξεπέραστη!» Τέλος τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών και στην προκειμένη περίπτωση το τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, με επίκεντρο πάντα την ποιότητα, την εξωστρέφεια, την ενίσχυση της διδασκαλίας, της έρευνας και της καινοτομίας, προχωρά στην στήριξη ανάλογων δράσεων, που έχουν σαν στόχο την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού ενώ συνεχάρη και τους καθηγητές του τμήματος .

Χαιρετισμό απεύθυναν ακόμα ο Αλκιβιάδης Παναγόπουλος, Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Γιάννης Κουτσονίκος, αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Διοίκησης και τουρισμού του Παν/μίου Πατρών, όπως επίσης και ο πρ. υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία Β. Κοντογιαννόπουλος και οι βουλευτές Μ. Κατρίνης και Δ. Καλαματιανός και ο υπ. βουλευτής Λ Βαρουξής.

Σ. Μπριντζίκης: “Ξεκινάμε μια ευρύτερη συνεργασία με το Παν/μιο Πατρών»

Ο κ. Σάκης Μπριντζίκης μιλώντας στην Πρωινή γι αυτήν την πρωτοβουλία, τόνισε ότι ο «Βασιλιάς Μελιός» επιχειρεί να συνδέσει τον μύθο με την ιστορική παράδοση της οινοπαραγωγής στην Ηλεία , δοσμένο μέσα από ένα υπέροχο παραμυθι για αναγνώστες χωρίς ηλικία από τους δύο συγγραφείς του. Μάλιστα όλα τα βιβλία της πρώτης έκδοσης εξαντλήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σύντομα θα υπάρξει και δεύτερη έκδοση. Τέλος τόνισε ότι η παρουσίαση αυτή είναι η απαρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας του Κτήματος με το Πανεπιστήμιο Πατρών που θα είναι πολυεπίπεδη και μέσα από αυτήν θα προκύψουν πολύ ωραία πράγματα.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, ακολούθησε η κοπή της πίτας του “ABELON” και της “Ηλειακής Ζυθοποιίας” (Elis Brewery) για το 2023, ενώ όλοι οι παρευρισμόμενοι μεταξύ των οποίων και ο Ηλείος μουσικοσυνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος με την σύζυγό του Λένα, απόλαυσαν την φιλοξενία των ιδιοκτητών και γεύτηκαν τις ετικέτες κρασιού του Κτήματος Μπιριντζίκη αλλά και την μπύρα της Ηλειακής Ζυθοποιίας που κινείται πολύ δυναμικά στην αγορά.

Φυσικά όλοι οι προσκεκλημένοι στην παρουσίαση, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Κτήματος και ειδικά ο Πρύτανης κ. Χ. Μπούρας και οι καθηγητές του Παν/μίου δήλωσαν γοητευμένοι όχι μόνο από το περιβάλλον και τη θέση του Κτήματος που εκτείνεται στην κοιλάδα του Αλφειού αλλά πρωτίστως από τη δυναμική επιχειρηματική δράση των ιδιοκτητών που ανοίγει νέους δρόμους στην ανάπτυξη της περιοχής μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος