FOLLOW US: facebook twitter

Ο Τσίπρας, ο Μπαλαούρας και τα fakenews

Ημερομηνία: 12-12-2018 | Συντάκτης:

Στην εκρηκτική συζήτηση για την οριστική και αμετάκλητη διάσωση των συντάξεων  την οποία υπερψήφισε και η ΝΔ – αλλά ας μην ξεχνιόμαστε: πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ– ο Πρωθυπουργός στη δευτερολογία του επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε ότι ακολουθεί το παλιό συγκρότημα του εφοπλιστή με τις πολλές δικαστικές εκκρεμότητες, που κάνει πολιτική αναπαράγοντας ψευδείς ειδήσεις (fakenews). Καταθέτοντας στα Πρακτικά διάφορα συκοφαντικά δημοσιεύματα από τα ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ και τα Παραπολιτικά σε βάρος βουλευτών και Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ που με τίτλο «Παιδιά ενός ανώτερου Θεού», και μια τεράστια φωτογραφία του Βουλευτή Ηλείας, Μάκη Μπαλαούρα, υποστήριζε ότι υπήρξε  χαριστική τροπολογία υπέρ του.

«Βεβαίως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στα περισσότερα εξ αυτών των δημοσιευμάτων, των πρωτοσέλιδων, πολύ αργότερα υπήρξαν διαψεύσεις με βάση δικαστικές αποφάσεις και για τον κ. Κατρούγκαλο και για την υπόθεση Παππά-Σπίρτζη και για πολλές άλλες. Τι να τις κάνεις, όμως, όταν έχεις το πρωτοσέλιδο μιας παλαιόθεν έγκριτης και έγκυρης εφημερίδας και σήμερα κίτρινου τύπου, που κοσμεί τα περίπτερα όλης της χώρας, όταν μετά από κάποιους μήνες θα βρεις ένα μονόστηλο μέσα το οποίο θα λέει «ζητώ συγνώμη», όπως έκανε στον κ. Μπαλαούρα πρόσφατα; Τι να τις κάνεις;».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε δύο φορές στον κ. Μπαλαούρα, σημειώνοντας ότι  τα ΝΕΑ ανασκεύασαν, αλλά αντί να το κάνουν με ολόκληρο πρωτοσέλιδο ως όφειλαν από το νόμο, το έκαναν με ένα μονόστηλο στις μέσες σελίδες. Υπενθυμίζουμε ότι αυτός είναι και ο λόγος που ο βουλευτής επιμένει κι έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της εφημερίδας – ακριβώς γιατί ήταν μόνον μερική η «αποκατάστασή» του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος