
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα έχει συντελεστεί παρά το ότι δεν υπάρχει ακόμη το νέο πολιτικό υποκείμενο, δηλαδή το κόμμα που όλοι προεξοφλούν ότι θα φτιάξει και σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία κάποια στιγμή θα πάρει και αυτό σάρκα και οστά για να ολοκληρωθεί και η ολική του επαναφορά στο πολιτικό σκηνικό.
Προς το παρόν ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιταχύνει την συγγραφή του βιβλίου του και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει καταλήξει ότι ήρθε η ώρα να πει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 – 2019 και τα όσα συντελέστηκαν επι της πρωθυπουργίας του.
Θα είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρα θα παρουσιάσει ο ίδιος απερίσπαστα και χωρίς παρεμβολές τη δική του βιωματική ιστορία για τα γεγονότα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια και να διορθώσω ορισμένους μύθους που κυκλοφορούν για το 2015. Είναι αλήθεια ότι, δεν μίλησα για αυτή τη δραματική περίοδο για την Ελλάδα, αν και ήμουν ο κύριος πρωταγωνιστής. Γι’ αυτό και γράφω ένα βιβλίο, το οποίο θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους» αναφέρει στην γαλλική εφημερίδα με αφορμή και τα 7 χρόνια από την έξοδο από τα μνημόνια.
Σύμφωνα με πρόσωπα που έχουν γνώση για κάποιες από τις σκέψεις του, ο κ. Τσίπρας σε αυτό το βιβλίο, που δεν θα παραπέμπει σε αποστρατεία όπως σημειώνεται, αλλά σε κλείσιμο ενός μεγάλου πολιτικού κύκλου, θα ανοίγει τον επόμενο πολιτικό κύκλο και μάλιστα με κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για γεγονότα και αποφάσεις του, που σημάδεψαν την θητεία του και άφησαν αποτύπωμα στη χώρα.