FOLLOW US: facebook twitter

Ο…θρίαμβος της άρσης των capital controls

Ημερομηνία: 29-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Επιτέλους σήμερα κλείνει οριστικά ένας 4ετής κύκλος ανασφάλειας και ύστερα από 50 ολόκληρους μήνες τα capitalscontrols καταργούνται και ταυτόχρονα ανοίγει  ένας νέος κύκλος αισιοδοξίας για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα», είπε ο πρωθυπουργός ενώ τους τόνους του πολιτικού… θριάμβου του κ Μητσοτάκη έσπευσε πάραυτα να στηρίξει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας: «Η άρση των capitalcontrols σηματοδοτεί την επιστροφή στην ομαλότητα και την αυξανόμενη εμπιστοσύνη», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Εν ολίγοις, οι κύριοι Μητσοτάκης και Στουρνάρας ενημέρωσαν τον ελληνικό λαό και το διεθνές ακροατήριο επίσης, πως με την εκλογική νίκη της ΝΔ οι αγορές, οι τράπεζες και οι διεθνείς επενδυτές είδαν…το φως το αληθινό, ήρθη κάθε επιφύλαξή τους για την αντοχή και την δυναμική της ελληνικής οικονομίας, οι τράπεζες σταμάτησαν να έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα ως προς την χρηματοδότηση της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας και έτσι κατέστη δυνατή η άρση των capitalcontrols τα οποία διατηρούσε μάλλον.. σκοπίμως ο  Τσίπρας ως θηλιά στον λαιμό των επιχειρήσεων.

Τι να πει κανείς…ας το πάρει κι αυτό το ποτάμι. Ενδεχομένως για τους έχοντες και κατέχοντες να αποτελεί ευχάριστη είδηση. Όσο για τους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους χεστηκε η φοράδα στ’ αλώνι με το συμπάθιο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος