FOLLOW US: facebook twitter

Ο θεσμός του Βάραγκα στο παρόν και το μέλλον

Ημερομηνία: 20-09-2022 | Συντάκτης:

Τριήμερες εκδηλώσεις από το Δήμο Πύργου και τη ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ

– Πολιτικές ομιλίες με τους βουλευτές: Α. Τσιγκρή, Θ. Τζάκρη, Κ. Σκανδαλίδη και Ν. Καραθανασόπουλο για την τιμή της σταφίδας

– Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο Δήμος Πύργου και η ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού και  φορείς της τοπικής κοινωνίας αναβιώνουν τις τριήμερες πολιτισμικές εκδηλώσεις στο Βάραγκα (22/9 – 24/9) με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής, τον καταλυτικό ρόλο της σταφίδας στην οικονομική ανάπτυξη και διαμόρφωση του κοινωνικού ιστού.

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων ξεκινά στις 20.00 με την ακολουθία του Εσπερινού. Στις 21.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πανηγυριού με τον καθιερωμένο αγιασμό και χαιρετισμό του δημάρχου Πύργου. Θα ακολουθήσει ομιλία για την τράπεζα παραδοσιακών σπόρων από την κ. Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά. Ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος» θα κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση με τα άλογα και ο χορευτικός όμιλος Γουμέρου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Η δεύτερη ημέρα έχει έντονο  πολιτικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Πύργου διοργανώνει στις 20.30 εκδήλωση με κεντρικούς καλεσμένους ομιλητές τους: Άγγελο Τσιγκρή βουλευτή Αχαΐας ΝΔ, Θεοδώρα Τζάκρη βουλευτή Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.- πρώην υφυπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, βουλευτή Α’ Αθηνών ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ –πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή Αχαϊας ΚΚΕ.

Σοβαρά ζητήματα, όπως η τιμή της σταφίδας που απασχολεί εντονότατα τους αγρότες της περιοχής θα αναλυθούν και παράλληλα θα γίνει αναφορά στον καταλυτικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η καλλιέργεια της σταφίδας στο οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας. Τις ομιλίες θα «ανοίξει» ο ιστορικός-οικονομολόγος Διονύσης Τραμπαδώρος.

– Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το καθιερωμένο λαϊκό γλέντι με την Γωγώ Τσαμπά και το συγκρότημά της.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου  με τη λειτουργία του εκθεσιακού χώρου.

*Ήδη εκτελούνται με εντατικούς ρυθμούς όλες οι εργασίες καλλωπισμού του χώρου υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Πρασίνου Μαρίνου Αχτύπη και του προϊσταμένου του τμήματος Νίκο Ντοχά. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλης Σειντής φροντίζει για την καλή διεξαγωγή του πανηγυριού καθώς για άλλη μια χρονιά μικροπωλητές θα στήσουν τα περίπτερά τους με είδη τοπικών και εμπορικών προϊόντων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος