FOLLOW US: facebook twitter

«Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϋ» κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή

Ημερομηνία: 09-02-2023 | Συντάκτης:

Με ένα δυνατό αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ επιστρέφει η Ομάδα Θεάτρου «Προσκήνιο» στον σανίδι του Απόλλωνα

-Οι συντελεστές της παράστασης σε συνέντευξη τύπου μίλησαν χθες για το νέο τους έργο

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Δυναμικό come back στο σανίδι του θεάτρου Απόλλων Πύργου, κάνει η Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ με το γνωστό θεατρικό έργο, το αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ «Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϋ» που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ, σε θεατρική προσαρμογή του Φύλις Νέιτζι και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν. Όλα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα της παράστασης που θα δοθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους στις 9 το βράδυ στον Απόλλωνα.

Οι συντελεστές της παράστασης παραχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο χώρο του θεάτρου, μιλώντας για το νέο τους θεατρικό ταξίδι που τους γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κοέν , ο εμπνευστής της Θ.Ο ΠΡΟΣΚΗΝΙΚΟ Νίκος Λαϊνόπουλος που ερμηνεύει και τον πρωταγωνιστικό ρολο του Τόμ Ριπλεϋ και οι συμπρωταγωνιστές του Γιάννης Κλάδης, Νικόλ Σπηλιωτοπούλου και Βαγγέλης Κωνσταντίνου μαζι με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου που έχει αναλάβει την φωτογράφηση και το δημιουργικό κομμάτι της παράστασης.

Ο Νίκος Λαϊνόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που η ομάδα ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ επιστρέφει στα θεατρικά πράγματα μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των γνωστών συνθηκών από την πανδημία και τόνισε ότι καμιά φορά τα διαλλείματα είναι και ωφέλιμα. Αρχικά ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης που δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς εδώ και πέντε και πλέουν μήνες για να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο όπως τόνισε εγχείρημα καθώς πρόκειται για ένα εργο πολύ απαιτητικό.

Όπως ανέφερε οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παράσταση είναι παλαιά αλλά και νέα μέλη της ομάδας, τα οποία ενσωματώθηκαν αμέσως και εργάστηκαν με ζήλο και αφοσίωση για να έχουν ένα ωραίο ευελπιστούν αποτέλεσμα.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Λαϊνόπουλος στον Γιάννη Κλάδη, “μεταγραφή” για τις ανάγκες του ρόλου που έχει αναλάβει από την Θεατρική Ομάδα Πύργου την οποία ευχαρίστησε που αποδέχθηκε την συμμετοχή ενός δικού της μέλος στην παράσταση της Θ.Ο Προσκήνιο. Επισης ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη και φίλο της Ομάδας, τον Αλέξανδρο Κοέν με τον οποίο συμπορεύονται τα τελευταία εφτά χρόνια, σκηνοθετώντας όλες τους τις τελευταίες παραστάσεις.

« Το έργο αυτό αποτελεί μια πρόκληση για την ομάδα μας γιατί είναι δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό, όπως δύσκολη είναι πάντα η επιλογή του έργου για τις θεατρικές ομάδες, όμως είναι πιο σύγχρονο γιατι τέτοια είναι και η σκηνοθετική ματιά του Αλέξανδρου Κοέν. Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό, αυτό είναι κάτι που θα φανεί βέβαια μετά την παράσταση για την οποία δουλέψαμε όλοι πάρα πολύ και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό»
Τέλος ο κ. Λαίνόπουλος ανέφερε όλα τα ονόματα των ηθοποιών και συντελεστών της παράστασης.
Αλέξανδρος Κοέν : « Ο Τ. Ρίπλεϋ είναι ένας αντιήρωας»

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κοέν τόνισε ότι αυτή είναι η 7η χρονιά που συνεργάζεται με την ομάδα ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, μια ομάδα που εργάζεται με πίστη, αφοσίωση, έμπνευση και μεράκι και γι αυτό χαίρεται πάντα και απολαμβάνει την συνεργασία μαζί τους, ενώ ευχαρίστησε ξεχωριστά τον εμπνευστή όπως είπε της Θ.Ο Νίκο Λαϊνόπουλο.

“Με την ομάδα ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ έχουν ανεβάσει αυτά τα χρόνια σχεδόν όλα τα είδη θεατρικών έργων, κωμωδία, φάρσα, δράμα κλπ αλλά πρώτη φορά επιχειρούμε ένα διαφορετικό είδος, ένα δύσκολο, απαιτητικό αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ όπως «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϋ». Ο Τομ Ρίπλεϋ, θα έλεγα ότι είναι ένας… αντιήρωας, που χρησιμοποιεί όλες τους τις αρετές για να κάνει το κακό και να αναρριχηθεί, βγάζοντας προς τα έξω όλη την σκοτεινή του πλευρά, ένας απόλυτα τοξικός άνθρωπος.

Στην παράσταση ακολουθήσαμε το γρήγορο κινηματογραφικό στιλ που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως το τέλος και που θα μπορέσει να παρακολουθήσει μια ακραία ιστορία με ένα πολύτιμο θα έλεγα τρόπο».

Διανομή με σειρά εμφάνισης:

Τομ Ρίπλεϋ: Νίκος Λαϊνόπουλος
Χέρμπερτ Γκρήνληφ:Γιάννης Κλάδης
ΈμιλυΓκρήνληφ: Μαρία Μαντά
Μαρκέλλα Πρίμιντζερ: Γεωργία Καράμπελα
Θεία Ντόττυ: Γιώτα Τόκα
Τζενοβέφφα:Φανή Ζάγκλη
ΝτίκυΓκρήνληφ: Ευάγγελος Κωνσταντίνου
Μαρτζ Σέργουντ: Νικόλ Σπηλιωτοπούλου
Σοφία: Γιώτα Τόκα
Φρέντυ Μάιλς:Σοφιανός Δημόπουλος
Σίλβια:Έλενα Μπαγιώργου
Υπάλληλος Αστυνομίας & Ταχυδρομείου: Γεωργία Καράμπελα
Ροβερίνα:Μαρία Μαντά

Συντελεστές:

Θεατρική προσαρμογή: Φύλις Νέϊτζι
Απόδοση/σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Κοστούμια: Χριστιάνα Κωστέα
Φωτισμοί: Ανδρέας Ζέζας
Χορογραφίες: Χάρης Διαμαντόπουλος
Προβολή – επεξεργασία ψηφιακού σκηνικού: Πάνος Παπαγεωργίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φανή Ζάγκλη
Φωτογραφία/Δημιουργικό προγράμματος/Διαφημιστικό Trailer:Δημήτρης Παπαϊωάννου – Papaioannouphotography
Κατασκευές: Νίκος Σακκούλης
Μακιγιάζ: Ερατώ Αργυρίου
Κομμώσεις: Βίκυ Παπαδημητρίου
Προβολή και επικοινωνία: Νίκος Λαϊνόπουλος – Δημήτρης Παπαϊωάννου

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2023 μ καθημερινά με εξαίρεση Δευτέρες και Τρίτες και την Τσικνοπέμπτη 16 του μήνα.
Τηλ. κρατήσεων 26210 36521


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος