FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϋ» – «Έρχεται» από την Ομάδα Θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Ημερομηνία: 16-11-2022 | Συντάκτης:

Δυναμική επανεμφάνιση κάνει η Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ με το διάσημο και απαιτητικό έργο «Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϋ» που βασίζεται στο μυθιστόρημα της ΠατρίτσιαΧάισμιθ, σε θεατρική προσαρμογή του ΦύλιςΝέιτζι, το οποίο μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο το 1999.
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου 2023 στο θέατρο «Απόλλων» Πύργου σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, με τον οποίο η Ομάδα μετρά την έβδομη συνεργασία. Τον ομώνυμο ρόλο έχει αναλάβειοΝίκος Λαϊνόπουλος, ενώ δίπλα του εμφανίζονται πολλά νέα και παλαιά μέλη της ομάδας που ερμηνεύουν τα κεντρικά πρόσωπα του έργου, όπως ο Ευάγγελος Κωνσταντίνου που θα ερμηνεύσει το ρόλο του χαρισματικού κληρονόμουΝτίκυΓκρήνληφ, η Νικόλ Σπηλιωτοπούλου στο ρόλο της αρραβωνιαστικιάς τουΜαρτζ Σέργουντ, η Μαρία Μαντά ως ΈμιλυΓκρήνληφ αλλά και ως ανακριτική υπάλληλος, ο Γιάννης Κλάδης ως Ρίτσαρντ Γκρήνληφ, η Παναγιώτα Τόκα στους δύο ρόλους της θείας Ντότυ και της Σοφίας, ο Σοφιανός Δημόπουλος ως ΦρέντυΜάιλις, η Γεωργία Καράμπελα ως Μαρκέλλα, η Έλενα Μπαγιώργου ως Σύλβια και η Φανή Ζάγκλη στον απολαυστικό ρόλο της Τζενοβέφφα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Ο γοητευτικός απατεώνας Τομ Ρίπλεϋ εισβάλλει στην πολυτελή ζωή ενός χαρισματικού κληρονόμου – και φτάνει μέχρι τη δολοφονία προκειμένου να μην αποκαλυφτούν τα ψέματά του.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στη Νέα Υόρκη, ο εκατομμυριούχος εφοπλιστής Χέρμπερτ Γκρήνλιφ, ζητά από τον Τομ Ρίπλεϋ να ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να πείσει τον γιο του, Ντίκυ, να επιστρέψει στην Αμερική. Ο κύριος Ρίπλεϋ, που έχει προσποιηθεί ότι γνωρίζει τον Ντίκυ, πηγαίνει στην Ιταλία για να τον βρει και γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του.
Ο Ντίκυ και η αρραβωνιαστικιά του, Μαρτζ, θα τον ξεναγήσουν στα μικρά χωριά της Νότιας Ιταλίας και ο Ντίκυ θα εμπνεύσει τον Ρίπλεϋως το τέλειο πρότυπο προς μίμηση. Ο αρχικά φιλικός Ρίπλεϋ θ’ αποδειχθεί απρόβλεπτος και σατανικός και θα προσπαθήσει να κλέψει τη ζωή του Ντίκυ, με τη δράση του έργου να μετατρέπεται σε ψυχολογικό θρίλερ, δοσμένη σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και σασπένς σαν αυτές που με μοναδικό τρόπο «ντύνει» τις παραστάσεις του ο Αλέξανδρος Κοέν.


Φωτό: Δημήτρης Παπαϊωάννου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος