FOLLOW US: facebook twitter

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 01-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της τοπικής Οργάνωσης Μελών. Συμμετείχαν: ο συντονιστής της οργάνωσης Σωτήρης Παπαηλιού, οι Παναγιώτης Φλέσσας και Τάσος Τσάκωνας, που είναι και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, καθώς επίσης ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Κώστας Διαμαντόπουλος, πρώην διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας.

Το Κέντρο Υγείας αποτελεί μια δομή στρατηγικής σημασίας για το Δήμο μας. Η αναγκαιότητα ασφαλούς υγειονομικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων, ακόμα και των πιο απομακρυσμένων κοινοτήτων, και των επισκεπτών της περιοχής επιβάλλουν τη βιώσιμη λειτουργία του.

Η ενεργοποίησή του ως εμβολιαστικό κέντρο υπήρξε μια θετική εξέλιξη, η οποία όμως έγινε χωρίς να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό. Ακόμα και η μοναδική επικουρική γιατρός (ειδικευμένη Γενικής Ιατρικής) που προσελήφθη μετακινήθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου. Παράλληλα δεν έχει υπάρξει σχεδιασμός για κατ’ οίκον εμβολιασμούς, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ώστε να εξυπηρετηθούν δημότες που αδυνατούν να μετακινηθούν.

Ταυτόχρονα, οι συχνές μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού προς τον Πύργο με έναν τρόπο χαοτικό, με αποφάσεις κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών του Ιατρείων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Πύργου.

Οι προσλήψεις σε επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό ήταν περιορισμένες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νοσηλευτική κάλυψη στην νυκτερινή βάρδια. Το ΚΥ παραμένει χωρίς εργαστηριακή και απεικονιστική υποστήριξη υποχρεώνοντας συχνά τους ασθενείς σε αχρείαστες μετακινήσεις αν και ο οργανισμός του προβλέπει αντίστοιχες ειδικότητες. Η βιώσιμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας απαιτεί την ενίσχυσή του με ιατρικό, νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό.

Η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας προϋποθέτει αποφασιστική ενίσχυση του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε προσωπικό και σε εξοπλισμό, κυρίως όμως απαιτεί σεβασμό στους ανθρώπους που την υπηρετούν. Τα υποκριτικά χειροκροτήματα δεν αρκούν.

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Οργάνωση Μελών Αρχαίας Ολυμπίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος