FOLLOW US: facebook twitter

Ο Σύλλογος Γονέων τριών τέκνων γιόρτασε τον προστάτη του Άγιο Στυλιανό: «Απαιτείται στήριξη των τρίτεκνων για να δημιουργήσουν οι νέοι οικογένεια»

Ημερομηνία: 28-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με λαμπρότητα γιόρτασαν τη μνήμη του προστάτη τους Άγιου Στυλιανού τα μέλη του Συλλόγου Γονέων τριών τέκνων Ηλείας «Ο Άγιος Στυλιανός. Το πρωί του Σαββάτου ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στον Ιερό Αγίου Αθανασίου Πύργου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου Β’.

Στην ομιλία του προς τα μέλη του Συλλόγου και τους φίλους των τρίτεκνων οικογενειών ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου, προστάτΗ των παιδιών και των εγκύων γυναικών και προέτρεψε τους τρίτεκνους να εγγραφούν στο Σύλλογο και να τον δυναμώσουν , ώστε να μπορούν να διεκδικούν, «γιατί αν δεν κλάψει το παιδί δε το ταΐζει η μάνα του», όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λεωνίδας Γεωργακόπουλος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την παρουσία του, ευχήθηκε υγεία, ευτυχία και ευημερία στις τρίτεκνες οικογένειες και τις ευχαρίστησε για όσα προσφέρουν στην χώρα. «Απαιτούμε οι κυβερνώντες της χώρας να κάνουν το χρέος τους προς εμάς. Το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας, που συνεχώς οξύνεται, ναρκοθετεί τα θεμέλια της, πλήττοντας την κοινωνική ασφάλιση και την πραγματική οικονομία. Για αυτό πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην πολιτική υποκρισία των κομμάτων κυβερνητικής εξουσίας, τα οποία πριν από τις εκλογές εξαγγέλλουν μέτρα στήριξης των πολυμελών οικογενειών και τα ξεχνούν μετά από αυτές. Πρέπει να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολυμελών οικογενειών, για ειδική φροντίδα προς αυτές με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων (υποδομών, φορολογικά, εργασιακά, κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής), ώστε οι νέοι μας να έχουν κίνητρα για να δημιουργήσουν οικογένεια, να κάνουν παιδιά και να τα αναθρέψουν με αξιοπρέπεια».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος