FOLLOW US: facebook twitter

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά τη στήριξη του Δήμαρχου Πύργου

Ημερομηνία: 17-05-2022 | Συντάκτης:

Ασφαλιστικά μέτρα καταθέτουν οι συμβασιούχοι Covid

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Την στήριξη του Δημάρχου Πύργου, στα Δικαστήρια όπου αναμένεται να προσφύγουν οι συμβασιούχοι COVID, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31 Μαΐου και παραμένει άγνωστο εάν θα παραταθούν, ζητά με επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Ολυμπίας- Ζαχάρως.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος, το ερώτημα που βασανίζει την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων είναι τι θα γίνει με αυτούς μετά την 31η Μαΐου. “Θα δοθεί νέα παράταση στις συμβάσεις τους ή αυτές θα λήξουν και οι εργαζόμενοι της εν λόγω κατηγορίας θα πρέπει να αναζητήσουν νέα εργασία και μάλιστα σε άλλους φορείς ή στον ιδιωτικό τομέα, δεδομένου ότι ο νόμος δεν επιτρέπει την άμεση σύναψη νέας σύμβασης στον ίδιο φορέα ή παρεμφερές αντικείμενο, έστω και αν αυτή αποσκοπεί στην κάλυψη άλλων αναγκών και όχι αυτών που προέκυψαν από την πανδημία. Όπως όλα δείχνουν, δεν θα δοθεί παράταση. Κάποιοι από αυτούς αρχίζουν να συμπληρώνουν και να ξεπερνούν τους είκοσι τέσσερεις μήνες συνεχούς απασχόλησης, γεγονός το οποίο συνιστά κώλυμα κατά τον Νόμο για την παράταση των συμβάσεών τους.
Ήδη, οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η μοναδική ίσως περίπτωση, ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν να εργάζονται στους Δήμους είναι η θετική κατάληξη μιας προσφυγής στην δικαιοσύνη.

Μη έχοντας άλλη επιλογή καταθέτουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι COVIDτου Δήμου Πύργου με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής κατά του Δήμου Πύργου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πύργου, ζητώντας την προσωρινή απασχόλησή τους μέχρι την έκδοση απόφασης επί της τακτικής αγωγής που θα ασκήσουν.

Μετά και την εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, μέσα στις επόμενες είκοσι (20) ημέρες 4.500 εργαζόμενοι, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή “τής αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας” και κάλυψαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία όλων των υπηρεσιών στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού όλης της χώρας, θα βρεθούν στην ανεργία.
Η συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων ανέλαβε την κάλυψη των χρόνιων κενών της Δημόσιας Διοίκησης κάτι που αναγνωρίζουν τόσο οι αιρετοί των ΟΤΑ όσο και οι μόνιμοι δημοτικοί και περιφερειακοί υπάλληλοι και τα σωματεία των εργαζομένων.

Γι’ αυτό μάλιστα εκτιμάται ότι θα υπάρχει πάνδημη υποστήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων που θα φτάσουν στα δικαστήρια. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η επιστολή του κ. Δημάρχου προς τον Υπουργό με την οποία ζητάει την παράταση των συμβάσεων αλλά αυτό δεν αρκεί. Αλλά εάν ο κ. Δήμαρχος επιθυμεί πραγματικά να αποδείξει τις προθέσεις του για την τύχη των συναδέλφων του ζητάμε να ταχθεί, ουσιαστικά στο πλευρό των εργαζομένων τόσο με τη φυσική του παρουσία στο Δικαστήριο όσο και με την έκδοση σχετικού υπομνήματος με το οποίο να συνομολογείται ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι COVID καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως έχει συμβεί σε πολλούς Δήμους στην Ελλάδα, για τούς οποίους εκδόθηκαν θετικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος