FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Σταύρος μου έφυγε όπως του άξιζε, σαν ήρωας»!

Ημερομηνία: 18-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Συγκλόνισε με την αφήγησή της η Ιωάννα Φωτοπούλου- Αβραμίδη από την Γαστούνη στην εκδήλωση της Ναυπάκτου «Κωπηλατούμε και θυμόμαστε» για την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με συγκινητικά λόγια που αγγίζουν την ψυχή κάθε ανθρώπου μίλησε η Ιωάννα Φωτοπούλου- Αβραμίδη, η μητέρα του μικρού  Σταύρου  από την Γαστούνη που έχασε την ζωή του πριν τρια χρόνια μετά από ατύχημα, στην εκδήλωση  των μικρών ηρώων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην Ναύπακτο «Κωπηλατούμε και θυμόμαστε» , για να τιμηθούν οι γονείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που δώρισαν τα όργανα των παιδιών τους όταν η δική τους καρδούλα σταμάτησε να χτυπάει. 

Η βράβευση των  11 γονιών που δώρισαν τα όργανα των παιδιών τους και έδωσαν ζωή σε άλλα παιδιά μέσα από τον χαμό των δικών τους θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο στη Ναύπακτο. Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή το πρωί στο λιμάνι της Ναυπάκτου συγκεντρώθηκαν αθλητικά σωματεία της περιοχής, εθελοντές από την ομάδα ΣΥΝάνθρωποι, εκπρόσωποι της ΠΔΕ και της Τ.Α και αρκετός κόσμος για να τιμήσουν αυτούς τους γονείς για το μεγαλείο της ψυχής τους. Μάλιστα έγινε και μια κωπηλατική θαλάσσια πορεία από τους αθλητές του κωπηλατικού συλλόγου Πάτρας και τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου, στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, ο σπουδαίος άνθρωπος και γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης, στήριγμα όλων των γονιών στη ΜΕΘ, που βαθιά συγκινημένος ζήτησε συγνώμη από τους γονείς. ! « Σας ζητώ συγνώμη! Δεν καταφέραμε να τα σώσουμε κάποιοι άλλοι είχαν άλλα σχέδια».

Η ιδέα της απόδοσης τιμής στους ήρωες γονείς ήταν του κ. Ηλιάδη και πλέον γίνεται πράξη με την βοήθεια πολλών φορέων και εθελοντών. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη και κανείς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά στο μεγαλείο των γονιών που δεν έχουν τα παιδιά τους κοντά τους. Στην εκδήλωση αναγνώστηκαν τα ονόματα των παιδιών που έδωσαν ζωή και στο τέλος αφέθηκαν λευκά μπαλόνια στον ουρανό. Η κωπηλατική αυτή πορεία ήταν συμβολική θέλοντας να δείξει την τρικυμία μέσα από την οποία πέρασαν τα παιδιά – δωρητές οργάνων αλλά και οι γονείς τους μέχρι να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Η Ιωάννα Φωτοπούλου Αβραμίδη με τον Δ.ντή της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 12χρονου Σταύρου

 Το μεγαλείο ψυχής μιας μάνας που όταν οι εντατικολόγοι της ανακοίνωσαν ότι ο Σταύρος της «έφυγε», βρήκε την απίστευτη δύναμη μαζί με τον σύζυγό της, να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους για να προσφέρουν ζωή και χαμόγελο σε άλλους ανθρώπους, ξεδίπλωσε από την Ναύπακτο, η Ιωάννα Αβραμίδη, στέλοντας πολλαπλά μηνύματα σε άλλους γονείς που βιώνουν το ίδιο δράμα με το δικό τους.

Όπως είπε, περιγράφοντας με συγκλονιστικό τρόπο  την ώρα εκείνη της δύσκολης στιγμής και απόφασης έξω από την ΜΕΘ του Ρίου, ο Σταύρος της έπρεπε να φύγει  σαν ήρωας όπως του έπρεπε και τώρα συνεχίζει να ΖΕΙ!

«Όταν αγαπάς το παιδί σου δεν το αφήνεις να φύγει έτσι,  την στιγμή που μου είπε ο γιατρός ότι ο Σταύρος έφυγε, εχετε ακουσει που λένε πως όταν φεύγεις έρχονται εικόνες γρήγορα στο μυαλό σου;  Αυτό συνέβη και σε μένα. Εγώ εκείνη την ώρα άκουγα το Σταύρο που μου λεγε «μαμά θα γίνω ήρωας, μαμά θα μιλάει για μένα μια μέρα όλη Ελλάδα». Και κείνη την ώρα αυτό σκέφτηκα. Ότι ο Σταύρος μου πρέπει να φύγει σαν ήρωας όπως του αξίζει και θα βοηθήσει άλλους ανθρώπους, θα σώσει άλλα παιδιά. Ο  Σταύρος ζει μέσα από άλλους ανθρώπους. Μια κοπελίτσα στην Ιταλία αναπνέει μέσα από τον πνεύμονά του! Κι άλλο άνθρωποι, βλέπουν μέσα από τα μάτια του .Για μένα ο Σταύρος έτσι κι αλλιώς είναι εδώ. Καμιά φορά σκέφτομαι  ότι ταλαιπωρήθηκε πολύ ο Σταύρος μου, αλλά λέω άξιζε τον κόπο! Άλλοι άνθρωποι πήραν μεγάλη χαρά την ημέρα που εγώ πέθαινα! Αλλά όταν αγαπάς το παιδί σου αυτό κάνεις. Δεν σκέφτεσαι εγωιστικά. Ο γιατρός, ο Αντρέας Ηλιάδας, είναι  ένας υπέροχος άνθρωπος, όταν μιλάω μαζί του πάντα με ηρεμεί πάρα πολύ, μου είπε «συγνώμη δεν τα κατάφερα», δεν είναι και θεός όμως, είναι γιατρός. Ήταν άτυχος ο Σταύρος μου, δεν τα κατάφερε…. Έτσι κι αλλιώς για μένα όμως είναι πάντα εδώ..»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος