FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πύργος υποδέχεται σήμερα με τιμές τον νέο Μητροπολίτης Ηλείας

Ημερομηνία: 14-11-2022 | Συντάκτης:

Το Σάββατο ο κ. Αθανάσιος Β΄ κατέθεσε την διαβεβαίωση του ενώπιον της Π.τ.Δ Κατερίνας Σακελλαροπούλου

  • Στις 12 το μεσημέρι η τελετή ενθρόνισης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου παρουσία του Αρχιεπισκόπου

Τον νέο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο Β΄ υποδέχεται σήμερα με λαμπρότητα και τιμές η Ηλεία, με την τελετή ενθρόνισής του στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου.

Το Σάββατο το πρωί, ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας κ. ΑθΑνάσιος Β΄, πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου και έδωσε σύμφωνα με το πρωτόκολλο, την διαβεβαίωσή του ενώπιον της  Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαρόπουλου, και παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, μαζί με τους Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και Δράμας κ. Δωρόθεο. Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος.

Με τον καταστατικό Χάρτη της Ιεράς Συνόδου της 9ης Ιουλίου 1852 καθιερώθηκε οι κληρικοί να δίνουν διαβεβαίωση, οι μεν αρχιερείς στην αρχιεροσύνη τους, οι δε άλλοι κληρικοί στην ιεροσύνη τους. Κατά τη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο αρχιερέας θέτει το δεξί χέρι του στο στήθος και δίνει την υπόσχεση ότι θα τηρεί τους ιερούς κανόνες και τους νόμους του κράτους. Μετά την διαδικασία αυτή, ακολουθεί η ενθρόνιση των Μητροπολιτών στην έδρα της Μητρόπολής τους.

Έτσι, σήμερα στις 11.30 το πρωί, τον νέο Μητροπολίτη Ηλείας θα υποδεχθούν  στον Πύργο στην πλατεία Ιατρίδη ο Τοποτηρητής και πρώην Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανός  και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Π. Αντωνακόπουλος. Στη συνέχεια η πομπή θα κατευθυνθεί προς τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, όπου θα αναμένει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και στις 12 θα ακολουθήσει η τελετή ενθρόνισης παρουσία όλων των αιρετών και φορέων του νομού και σίγουρα πλήθους πιστών. Μετά το πέρα της τελετής ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, των αρχιερέων και των τοπικών αρχών στη 1.30 το μεσημέρι στο εστιατόριο Κίρκη στον Αγ. Γεώργιο.

Το απόγευμα της Δευτέρας από τις 5 έως τις 9 ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης θα δεχθεί ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος