FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πύργος όλοι εμείς: «Ο δήμος Πύργου να αντιπροτείνει λύσεις και να μην δεχθεί τετελεσμένα»

Ημερομηνία: 22-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
«Ο Πύργος όλοι εμείς» τάσσεται κατά της δημιουργίας κλειστού κέντρου φυλακών προσφύγων και μεταναστών στο Επιτάλιο

Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί η χώρα. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και σήμερα με διαδικασίες εξπρές προσπαθεί να δώσει άμεσες και βεβιασμένες λύσεις σε ένα πρόβλημα που ήρθε για να μείνει. Με τη δημιουργία του κλειστού τύπου κέντρου φιλοξενίας Μεταναστών-Προσφύγων στο Επιτάλιο η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποφορτίσει τα νησιά με υπαρκτό όμως, τον κίνδυνο να δημιουργήσει μια νέα δομή που άμεσα και αυτή θα μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Δυστυχώς, καμία τοπική κοινωνία δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση η οποία μη μπορώντας να διαχειριστεί το πρόβλημα ξέχασε τη δέσμευσή της για την αναλογία 1% γηγενών – προσφύγων και προχωρά στην κατασκευή δομής με αρχική πρόβλεψη φιλοξενίας περίπου 1.500 ανθρώπων αλλά χωρίς καμία δέσμευση για τον τελικό αριθμό των φιλοξενούμενων. Προχωρά στη δημιουργία νέων Δομών σε ελάχιστους δήμους της χώρας ενώ είχε δεσμευθεί για ισόποση κατανομή σε όλες τις περιφέρειες.

Για εμάς το προσφυγικό ζήτημα είναι πρωταρχικά ανθρωπιστικό-εθνικό ζήτημα και δεν μπαίνει σε παζάρια και σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Αισθανόμαστε αλληλέγγυοι στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας αλλά και στους ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Θέλουμε να μοιραστούμε το πρόβλημα και είμαστε υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων σε μικρές δομές ανοιχτού τύπου με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και με αναλογία που θα αντιστοιχεί σε κάθε δήμο της Περιφέρειας.
Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται, να μας φανερώσει τα σχέδιά της για το τι είδους δομή σκοπεύει να φτιάξει στο Επιτάλιο, να ακούσει τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών και να δώσει εξηγήσεις για την επιλογή του οικοπέδου το οποίο ανήκει σε εφοπλιστικά συμφέροντα.

Ζητούμε από τον Δήμο Πύργου να επιμείνει στον διάλογο με τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να αντιπροτείνει λύσεις για τη φιλοξενία προσφύγων σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, αλλά παράλληλα να μη δεχθεί τετελεσμένα.
Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας και τους συνανθρώπους μας που ζουν τον εφιάλτη της προσφυγιάς τασσόμαστε κατά των κλειστών κέντρων -φυλακών προσφύγων και μεταναστών.

«Ο Πύργος όλοι εμείς», πλειοψηφούσα παράταξη στο Συμβούλιο της Κοινότητας Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος