FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πύργος γιορτάζει την Τετάρτη 10/02 τον Πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο

Ημερομηνία: 09-02-2021 | Συντάκτης:
Χωρίς λιτανεία της Εικόνας και μόνο εντός του Ναού οι θρησκευτικές εκδηλώσεις από την Ι. Μητρόπολη Ηλείας

Την μνήμη του Πολιούχου και προστάτη του γιορτάζει αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ο Πύργος. Ωστόσο ο φετινός εορτασμός θα είναι διαφορετικός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους δεν θα πραγματοποιηθεί  όπως κάθε χρόνο η λιτάνευση της Εικόνας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων από την Ι. Μητρόπολη Ηλείας έχει ως εξής:

  • Σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, θα ψαλλεί ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.
  • Την Τετάρτη ανήμερα της εορτής του Πολιούχου, το πρωί από ώρα 6 έως 8.30 θα τελεστεί θεία λειτουργία στο ιστορικό παρεκκλήσιο του Αγίου.
  • Την ίδια ημέρα, από ώρα 7 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.
  • Το απόγευμα ώρα 5 μ.μ. θα ψαλλεί Ιερά Παράκληση προς τον Θαυματουργό Άγιο Χαράλαμπο υπέρ υγείας των χριστιανών και ταχείας απαλλαγής της νόσου του κορονοϊού.

Στις παραπάνω θρησκευτικές εκδηλώσεις θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός μετά του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου. Λόγω των περιοριστικών μέτρων, η παρουσία των πιστών μέσα στο ναό θα γίνει με τα ισχύοντα μέτρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος