FOLLOW US: facebook twitter

«O Πύργος είμαστε εμείς» – Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου: «Ερωτήματα για τον Κούβελο που έμειναν αναπάντητα»

Ημερομηνία: 22-12-2020 | Συγγραφέας:

Στην πόλη μας, καιρό τώρα, ο δημόσιος διάλογος καταναλώνεται σε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κενού περιεχομένου. Την τακτική αυτή δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε. Επανερχόμαστε στο ζήτημα της παραχώρησης του Κούβελου και έχουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις.

  1. Αρχικά είναι λυπηρή η παραδοχή πως δεν δύναται να δημιουργηθεί μια δημοτική δομή ΚΔΑΠ μεΑ στην πόλη όταν μάλιστα για το σκοπό αυτό  διατίθενται οι  κτιριακές υποδομές και η απαραίτητη χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Μέλημα θα έπρεπε να ήταν εξαρχής η δημιουργία μίας ΠΡΟΤΥΠΗΣ δημοτικής δομής με γερές βάσεις και συνέχεια μέσα στο χρόνο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους. Ανάλογες δράσεις κοινωνικής ωφελείας και εκπ/σης αποτελούν τον κορμό των υπηρεσιών που καλούνται οι δήμοι να πάρουν στα χέρια τους για να απαντήσουν στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών τους.
  2. Η όποια επιλογή όφειλε να είχε συζητηθεί διεξοδικά στο Δ.Σ. της πόλης προκειμένου να καταλήξει σε μία πλήρως τεκμηριωμένη απόφαση. Αν όπως λέτε αυτή η συζήτηση έγινε, δεν έχει παρά να δημοσιευθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης. Το μόνο που συζητήθηκε στο Δ.Σ. ήταν η επαναφορά στον Δήμο Πύργου από τον ΔΟΠΠ της χρήσης του αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου Κούβελου και κάποια μισόλογα για την πρόθεση δημιουργίας Δομής ΚΔΑΠ μεΑ που στο μέλλον θα παρουσιαζόταν. Αυτό δεν έγινε ποτέ.
  3. Από τη σύμβαση που υπογράφηκε με την «Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας», η οποία ιδρύθηκε για τον σκοπό αυτό και επιλέχθηκε για τη λειτουργία της Δομής, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά τα οποία θα ήταν χρήσιμο να συζητηθούν έστω και τώρα στο Δ.Σ. της πόλης.
  4. Τα γήπεδα και οι λοιποί χώροι του πολιτιστικού πάρκου Κούβελου  συνολικού εμβαδού 11.727,42 τ.μ. που περιέχουν ένα κτίριο συνολικού εμβαδού 911,1 τ.μ. 2 ορόφων, 1 γήπεδο μπάσκετ, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου, 2 γήπεδα τένις, και 32 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων που δόθηκαν για αποκλειστική χρήση στην παραπάνω εταιρία, είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της δομής;  Αν ναι, ας αιτιολογηθεί και ας δοθούν αυτά και ακόμα παραπάνω. Φοβούμαστε όμως πως η παραχώρηση αυτή οφείλεται στην προχειρότητα της παραπάνω σύμβασης αφού καμία τέτοια ανάγκη δεν καλύπτει και στερεί από τους πολίτες τους παραπάνω χώρους.

Καταλήγοντας, θα ήταν χρήσιμο να ακούτε την καλόπιστη κριτική των πολιτών για το έργο σας και να μην προτρέχετε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (ρατσιστές, κακοπροαίρετους που διαδίδουν ψεύδη κ.ά.). Χαρακτηρισμούς που μας γυρίζουν χρόνια πίσω και δεν χωρούν στον δημοκρατικό διάλογο ιδιαίτερα όταν απευθύνονται  προς το εκλεγμένο Συμβούλιο Κοινότητας της πόλης.

Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών από τον Δήμο  προς τους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ και τους οικείους τους αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Με τιμή

Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ