FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πύργος δυσφημεί τον Πύργο

Ημερομηνία: 01-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Οφείλω να επισημάνω μια σοβαρή ανορθογραφία: Δεν είναι δυνατόν η επίσημη σελίδα του δήμου Πύργου να δυσφημεί τον ίδιο τον δήμο στον βωμό της παραταξιακής αντιπαράθεσης με τέτοιες αναρτήσεις.

Ο διαχειριστής της σελίδας οφείλει να αντιληφθεί ότι προφανώς και ο δήμος Πύργου με τον δήμαρχο Πύργου ΔΕΝ ταυτίζονται, κατ’ αναλογική εφαρμογή της αρχής της διάκρισης των εξουσιών.

Ο δήμος Πύργου είναι θεσμός που εκφράζεται από τα δημοκρατικά του όργανα (δημοτικό συμβούλιο, επιτροπές, κ.ά.), εκφράζει όλους τους δημότες και έχει συνέχεια, ανεξαρτήτως του εκάστοτε νικητή των εκλογών.

Δεν είναι απρόσωπο όργανο, αλλά δεν είναι και μονοπρόσωπο.

Από την άλλη, ο δήμαρχος είναι φυσικό πρόσωπο, εκλεγμένος φορέας άσκησης εξουσίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με βάση τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα αρμόδια όργανα.

Πιστεύω ότι ο δήμαρχος, που έχει συμμετάσχει ως βουλευτής στη συνταγματική αναθεώρηση του 2001, αντιλαμβάνεται τι εννοώ.

Για να το κάνω πιο κατανοητό για όλους μας: ο πρύτανης του Παν/μίου Πατρών σε κάθε του δήλωση αφήνει αιχμές για τις αποφάσεις της προκατόχου του.

Το ίδιο το Παν/μιο όμως, όταν εκδίδει επίσημη ανακοίνωση ως ίδρυμα, ποτέ δεν κάνει κάτι τέτοιο γιατί προστατεύει το κύρος του.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 01/02/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος