FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πυργιώτης Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής νέος πρύτανης στο Ε.Μ.Π – Υπερήφανη η Ηλεία για την καταξίωσή του!

Ημερομηνία: 27-09-2019 | Συντάκτης:

Ο Ηλείος Καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών Ανδρέας Μπουντουβής εξελέγη νέος πρύτανης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς επικράτησε στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Δημήτρη Καλιαμπάκου. Ο Ανδρέας Μπουντουβής που θα ηγηθεί ενός ιστορικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας,  επιστήμονας εγνωσμένου κύρους που έχει περάσει από πολλές θέσεις ευθύνης στις Πολυτεχνικές Σχολές, είναι γέννημα θρέμμα του Πύργου, αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Πύργου, το παλιό γυμνάσιο Αρρένων και διατηρεί πάντα άριστες σχέσεις με την γενέτειρά του και τους συμπολίτες του που σήμερα νοιώθουν υπερήφανοι γι αυτήν του την καταξίωση.

Την εκλογή του στην θέση του Πρυτάνεως του Πολυτεχνείου Αθηνών, συνοδεύουν εκατοντάδες ευχές παλιών του συμμαθητών από τον Πύργο και συμπατριωτών του που έχουν κατακλύσει την προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα οι συμμαθητές του στο παλιό Αρρένων του Πύργου από την τάξη του 1976 γράφουν χαρακτηριστικά:  «Ανδρέα εμείς όλοι οι συμμαθητές σου από το παλιό Αρρένων και την τάξη του 1976 είμαστε υπερήφανοι για την νέα σου θέση και στου ευχόμαστε καλή θητεία». Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε στον νέο Πρύτανη και το 1ο ΓΕΛ Πύργου – ο διευθυντής κ. Γ. Φωτεινόπουλος, οι καθηγητές και οι μαθητές- γράφοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε πολύ περήφανοι που ξεκινήσατε την πορεία σας προς το Πολυτεχνείο από το σχολείο μας και μάλιστα είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσετε θετικό πρότυπο για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πύργου».

Ευχές στον κ. Μπουντουβή έστειλε και ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης τονίζοντας ότι «Συγχαρητήρια στον Πυργιώτη Ανδρέα Μπουντουβή, καθηγητή της σχολής Χημικών Μηχανικών, για την εκλογή του στη θέση του πρύτανη του Ε.Μ.Π. Ένα άξιο τέκνο της Ηλείας (απόφοιτος του 1ου Λυκείου Πύργου) ηγείται ενός ιστορικού εκπαιδευτικού ιδρύματος. Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα Ανδρέα!»

Ο Ανδρέας Γ Μπουντουβής γεννήθηκε στον Πύργο το 1959, είναι πτυχιούχος του ΕΜΠ (1982) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Μινεσότα (1987). Επίσης είναι Ε Καθηγητής από το 2013, Κοσμήτορας στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).  Διευθυντής του Κέντρου Πληροφορικής της Σχολής και του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Υπολογιστική Μηχανική” του ΕΜΠ.

Η θητεία του κ.Μπουντουβή θα είναι τετραετής.

Η Πρωινή εύχεται στον συμπολίτη νέο Πρύτανη του Ε.Μ.Π καλή και γόνιμη θητεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος