FOLLOW US: facebook twitter

Ο ΠτΔ έδωσε εντολή για την επίσπευση της ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου

Ημερομηνία: 13-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας
-Ο κ. Παυλόπουλος ανταπέδωσε την πρόσκληση και την τιμή που του έγινε στον Πύργο με την ανακήρυξή του σε επίτιμο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου

Μια ξεχωριστή τιμή, περίμενε χθες το Δ.Σ του  Δικηγορικού Συλλόγου  Ηλείας, τα μέλη του οποίου υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θέλοντας να ανταποδώσει στον Δικηγορικό Σύλλογο την πρόσκληση και την τιμή  προς το πρόσωπό του, όπου ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας σε μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση τον είχε ανακηρύξει εδώ στον Πύργο Επίτιμο πρόεδρο  του Συλλόγου,  ανταπέδωσε,  προσκαλώντας τους με την σειρά του σε μια επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.  Έτσι,  προγραμματίστηκε η συνάντηση τους για την Πέμπτη. Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας στην μεγάλη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου όπου πραγματοποιούνται οι συσκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα, διήρκεσε πάνω από 40 λεπτά, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την πορεία της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αλλά και θέματα επικαιρότητας και γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως και όλο το πλαίσιο των αιτημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου.  Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα είναι  υποστηρικτικός και αρωγός όλων των δράσεων που προγραμματίζουν και ζήτησε να τον ενημερώνουν για την πορεία της εξέλιξής τους. Ειδικότερα και σε ότι αφορά ένα από τα βασικά αιτήματα του Συλλόγου, που είναι η  ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου,  συναίνεσε στην αναγκαιότητα επίσπευσης των  εργασιών και μάλιστα έδωσε εντολή στον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του κτιρίου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γι αυτήν την ξεχωριστή πρόσκληση και κυρίως για το αληθινό ενδιαφέρον που έδειξε για τις δραστηριότητες και τα αιτήματά τους και δήλωσε εντυπωσιασμένος όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ  από την αίγλη του μοναδικού αυτού  ιστορικού και νεοκλασικού κτιρίου του Τσίλερ όπου παλαιότερα ήταν γνωστό και ως Νέα Ανάκτορα.

Στην συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος και αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση και δόθηκε αμοιβαία υπόσχεση ότι στο άμεσο μέλλον θα επαναληφθεί, ανέθεσε στην Διευθύντρια του Προεδρικού Μεγάρου να ξεναγήσει τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου σε όλους τους χώρους του και να τους εξηγήσει και την ιστορία της κάθε αίθουσας που επισκέφθηκαν.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν πέραν του προέδρου του Δ.Σ. Ηλείας Δημήτρη Δημητρουλόπουλου, η αντιπρόεδρος Μαρίνα Μπεβούδα, ο γραμματέας Σπύρος λιατσής, η ταμίας Ακριβή Κατσιαδράμη και τα μέλη του Δ.Σ Μαριάννα Σταθοπούλου, Θανάσης Δάρρας, Γιάννης Γεωργουλόπουλος και Πάνος  Μπράμος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος