FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πούτιν πυροβόλησε και τις αγορές: Στα 100 δολ. το πετρέλαιο, «ματώνουν» οι μετοχές

Ημερομηνία: 24-02-2022 | Συντάκτης:

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στα ύψη και οι αγορές μετοχών έρχονται αντιμέτωπες με μαζικές ρευστοποιήσεις καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με αγωνία την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

To πετρέλαιο εκτινάχθηκε και πάλι μία ανάσα από τα 100 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημείωσαν άνοδο 3,5% στα 95,21 δολάρια το βαρέλι στην Ασία . Με άλμα 4% η τιμή του αργού τύπου μπρεντ έφτασε για πρώτη φορά από το 2014 στα 100 δολάρια το βαρέλι. 

Ο χρυσός,παραδοσιακά ένα ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, σημείωσε άνοδο 1,06% και διαπραγματεύεται στα 1.927,74 δολάρια. 

Τα ταμπλό στην Ασία δείχνουν βαθύ κόκκινο. Στις 06:50 ώρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 υποχωρεί 2,35% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang καταγράφει απώλειες της τάξης του 3,5%. Απώλειες 3,13% παρουσιάζει ο BSE Sensex στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Βαρύτατο το κλίμα και στο Σίντνεϊ με τον δείκτη ASP/ASX 200 να υποχωρεί 3,2%.

Πιο συγκρατημένες οι ρευστοποιήσεις στη Σανγκάη, όπου ο Σύνθετος Δείκτης καταγράφει πτώση 0,8%. Στο -1,37% ο βασικός δείκτης στην αγορά του Σένζεν. 

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες άνω  του 3%. Τα futures ευρωπαικών και αμερικανικών μετοχών δείχνουν ότι οι δείκτες τόσο στη Γηραιά Ήπειρο όσο και στις ΗΠΑ θα δεχθούν επίσης σφυροκόπημα. 

naftemporiki.gr 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος