FOLLOW US: facebook twitter

Ο πολικός αεροχείμαρρος μας βάζει στην καρδιά του χειμώνα

Ημερομηνία: 30-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Βαρυχειμωνιά ιδιαίτερα προς το τέλος της εβδομάδας.

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσκάκης καθώς «έρχεται πολικός αεροχείμαρρος για να μας βάλει κι επίσημα στην καρδιά του χειμώνα».

Σύμφωνα με το προγνωστικά μοντέλα ο πολικός αεροχείμαρρος «κατεβαίνει σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη στρεφόμενος προς την περιοχή μας για να οδηγήσει τον πολικό αέρα προς τα μέρη μας ο οποίος καθώς θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα!» αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του από Πέμπτη – Παρασκευή και στη συνέχεια τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με συνθήκες παγετού προς τα κεντρικά και βόρεια, οι επικίνδυνοι βοριάδες (πρόσκαιρα νοτιάδες), οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και τα πυκνά χιόνια ακόμη και στα πεδινά.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι νησιά του Αιγαίου μας θα ντυθούν και πάλι στα λευκά αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις θα πέφτει ή και να στρώνεται το χιόνι. Στο τελευταίο μια αυξημένη ετοιμότητα θα πρέπει να υπάρχει και στο νομό Αττικής όπου συγκεντρώνει υψηλές εώς πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά με τις λεπτομέρειες να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες», σημειώνει σε ανάρτησή του.

Σήμερα τοπικές βροχές αναμένονται, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, στην Κρήτη και πιθανόν μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη, ενώ παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος