FOLLOW US: facebook twitter

O ΠΑΟΒ ξέρει τον τρόπο-Μ. Τσίρκοβιτς: «Οι παίκτες κράτησαν τη σημαία της Βάρδας ψηλά»

Ημερομηνία: 25-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Του Κώστα Πλιάγκου

Ο ΠΑΟΒ πήρε το πολυπόθητο τρίποντο στην Ζάκυνθο με αντίπαλο το Τσιλιβή και κατά μεγάλο ποσοστό θα ανανεώσει την συμμετοχή του στη Γ΄ Εθνική. Η ομάδα της Βάρδας έφτασε τους 17 βαθμούς, ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας και έχει να δώσει δύο ακόμα αγώνες μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος καθώς έχει να κάνει και το ρεπό της. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη και πιθανόν θέλει ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή. Είναι πλέον κλισέ η φράση που χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα τελευταία 8 χρόνια: ο ΠΑΟΒ ξέρει τον τρόπο! Αλλά η φράση αυτή, κακά τα ψέματα, αποτυπώνει ανάγλυφα την πραγματικότητα!

Μίκι Τσίρκοβιτς και Κώστας Παλούμπης στο καράβι της επιστροφής από την Ζάκυνθο.

 

Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Η εξασφάλιση της παραμονής πιστώνεται στον πολύπειρο και «μπαρουτοκαπνισμένο» σε δύσκολες καταστάσεις, Μίκι Τσίρκοβιτς, που παρά τις πολλές αλλαγές φέτος στο ρόστερ, παρά την έλλειψη εμπειριών στη Γ΄ Εθνική αρκετών παικτών και την αποχώρηση τριών βασικών τον Οκτώβριο και άλλων τριών κατά τη διακοπή, κατάφερε να πάρει από τους παίκτες του το 100% και να πετύχουν έναν άθλο. Όπως επίσης πιστώνεται και στην στιβαρή Διοίκηση για τις επιλογές της, ενώ καίρια αποδεικνύεται η μεταγραφή του Βαγγέλη Λαθύρη στα τέλη Μαρτίου. Μια προσθήκη που δεν ήταν εύκολο να γίνει καθώς ο παίκτης ήταν σε ομάδα του ίδιου ομίλου με τον ίδιο στόχο, τον Πάμισο, και επίσης μιλάμε για έναν παίκτη που στα 26 του χρόνια έχει πολλές παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες και σίγουρα αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν φέτος στον 9ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Τέλος, η επιτυχία της -διαφαινόμενης- παραμονής δεν γίνεται να μην ανήκει και στους παίκτες του ΠΑΟΒ, που σε κάθε παιχνίδι δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, αγωνίζονται με πάθος, αρνούνται να ηττηθούν και τα αποτελέσματα φαίνονται στο χορτάρι: ο ΠΑΟΒ έχει μόλις 1 ήττα σε 10 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα (4 νίκες, 5 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Μ. Τσίρκοβιτς: «Οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα»

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Μίκι Τσίρκοβιτς, ο άνθρωπος-προπονητής που ποτέ δεν το βάζει κάτω, που έχει μάθει να παλεύει μέχρις εσχάτων τόσο στα γήπεδα όσο και στη ζωή, μίλησε το βράδυ της Κυριακής στην «Πρωινή» για το διπλό παραμονής στη Ζάκυνθο και την φετινή δύσκολη αλλά ταυτόχρονα εξαιρετική πορεία της ομάδας. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είπε για το ματς: «Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ Βάρδας για άλλη μια φορά έδειξαν χαρακτήρα, κράτησαν τη σημαία της Βάρδας ψηλά. Πήραν μια επαγγελματική νίκη. Δικαιούμασταν τη νίκη. Σίγουρα μπορεί να είναι φτωχή με 0-1, αλλά βάσει ευκαιριών και εικόνας, είχαμε και δύο δοκάρια με τον Λαθύρη και τον Περικλή Πολίτη, αξίζαμε περισσότερα γκολ. Δεν κινδυνεύσαμε, απλά υπήρχε λίγο πίεση και άγχος για τη νίκη, αλλά οι παίκτες έδειξαν σοβαροί και πειθαρχημένοι και πήραν μια νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή».

Για το αν θεωρεί πως οι 17 βαθμοί είναι αρκετοί για την παραμονή, είπε: «Με βάση τα αποτελέσματα που ήρθαν σήμερα (σ.σ. την Κυριακή), θεωρώ πως οι 17 βαθμοί πιθανόν να φτάνουν. Όμως κι εγώ ως προπονητής αλλά και οι ποδοσφαιριστές μου, θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά όσο πιο ψηλά μπορούμε. Σίγουρα έχουμε δύσκολα παιχνίδια με το Αίγιο και τη Ναύπακτο, και τα δύο εκτός έδρας, αλλά εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πάμε σε κάθε ματς να πάρουμε βαθμούς. Γι’ αυτό θεωρώ πως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να έχουμε μια άνετη παραμονή».

Άκης Παλούμπης και Παναγιώτης Παναγούτσος στο λεωφορείο της επιστροφής.

 

«Ήταν δύσκολο αλλά θα τα καταφέρουμε»

Ρωτήσαμε στη συνέχεια τον Μίκι, πόσο δύσκολο ήταν το φετινό εγχείρημα, με πολλούς νεαρούς παίκτες στο ρόστερ και με την αποχώρηση πέντε βασικών παικτών και μας είπε: «Συμμετείχαμε σε ένα τουρνουά με μια ομάδα που έχει αλλάξει κατά 60% το ρόστερ, μαζέψαμε τα παιδιά σε 20 μέρες και καταφέραμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Είμαι τυχερός που έχω να κάνω με εξαιρετικούς χαρακτήρες, οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν σοβαρότητα. Υπάρχει ταλέντο και εμπειρία, παντρέψαμε αυτό το κράμα, ήταν δύσκολο ναι, αλλά φαίνεται ότι θα τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος