FOLLOW US: facebook twitter

Ο.Π Αμαλιάδας: Την Δευτέρα στο ΕΛΓΑ Πατρών για τις αποζημιώσεις από τον καύσωνα

Ημερομηνία: 11-10-2019 | Συντάκτης:
-Σε δεύτερη φάση θα ζητήσουν νέο ραντεβού με Σκρέκα

Συνάντηση σε πρώτη φάση με τον Δ/ντή του ΕΛΓΑ Πατρών  κ. Γιώργο Κεχαγιά θα έχει την Δευτέρα στις 8.30 το πρωί, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας για να του θέσουν εκ νέου και να απαιτήσουν να αποζημιωθούν όσοι παραγωγοί επλήγησαν από τον καύσωνα του καλοκαιριού, ένα σοβαρότατο πρόβλημα που ακόμα εκκρεμεί λόγω των αγκυλώσεων του Οργανισμού αν και υπάρχουν αγρότες – κυρίως τοματοπαραγωγοί- που υπέστησαν καθολική καταστροφή. Η απόφαση για την συνάντηση με τον  Δ/ντή του ΕΛΓΑ Πατρών πάρθηκε κατά την διάρκεια της αγροτικης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ με πρωτοβουλία της Ο.Π στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Οι πληγέντες τοματοπαραγωγοί εξέφρασαν για άλλη μια φορά την ανησυχία τους αλλά και την αγανάκτησή τους καθώς μετά από κάθε καταστροφή «πληρώνουν» τα κενά του Κανονισμού του ΕΛΓΑ όπως στην περίπτωση του καλοκαιρινού καύσωνα όπου αποζημιώνει  καλλιέργειες που βρίσκονται σε περιοχές όπου το θερμόμετρο έχει χτυπήσει ακριβώς 40οC και πάνω Αν κάποιος παραγωγός έχει την ατυχία καταγραφής της θερμοκρασίας στους 39,8οC όπως συνέβη στην περιοχή της Ηλείας, χάνει τη σοδειά του αλλά δεν αποζημιώνεται. Έτσι, αποφασίστηκε την Δευτέρα το πρωί, οι παραγωγοί να επισκεφθούν ξανά τον κ. Κεχαγιά απαιτώντας να βρεθεί λύση.

Συνάντηση και με τον υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε δεύτερη φάση, θα επιδιώξουν και  νέα συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για να του θέσουν ξανά  το θέμα του καύσωνα αλλά και τα άλλα σοβαρά προβλήματα των αγροτών του νομού.

Στη σύσκεψη τέθηκαν από τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο, ένα- ένα τα προβλήματα και τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τους Ηλείους παραγωγούς, με πρώτο αυτό της αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής σταφίδας πάνω στο οποίο δεν έχει γίνει καμία κίνηση εκ μέρους του υπουργείου, παρότι ο κ. Σκρέκας στην πρώτη συνάντηση που είχε τον Αύγουστο με την Ο.Π είχε δηλώσει ότι το αίτημα των σταφιδοκαλλιεργητών του νομού είναι δίκαιο και σύντομα θα προχωρήσει ο σχεδιασμός. Παράλληλα ο κ. Βαλιανάτος έθεσε το θέμα της πληρωμής των ΠΣΕΑ 2013-2016 και του υπολοίπου του  10% των ζημιών του 2018 που ακόμα εκκρεμεί, της βιομηχανικής τομάτας, της πορείας της ομάδας του ελαιόλαδου , το θέμα του ΕΛΓΑ και την αναγκαιότητα αναθεώρησης του Κανονισμού του Οργανισμού κ.α. Προβλήματα και αιτήματα που χρονίζουν και λύση ακόμα δεν έχουν βρει.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, επισήμανε ότι είναι κοντά στα προβλήματα  των αγροτών της Ηλείας και ήδη έχει κάνει επαφές με την ηγεσία του υπουργείου για και τον ΕΛΓΑ για την επίλυση πολλών θεμάτων.  Μάλιστα ανέφερε ότι έχει ήδη ζητήσει και εκείνος ραντεβού με τον κ. Σκρέκα  σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή και ο ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του αιτήματος των σταφιδοπαραγωγών.

Τέλος, στην συνάντηση των αγροτών η φοροτεχνικός της Ο.Π που έκανε μια εκτενή ενημέρωση των αγροτών σε οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος