FOLLOW US: facebook twitter

Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας Ολυμπίας στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Ημερομηνία: 21-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, επισκέφθηκε χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας κ.κ Χρυσόστομος, ανταποδίδοντας την επίσκεψη που είχε δεχτεί την περασμένη εβδομάδα στην Κυπαρισσία.

Οι δυο συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, αν και εθιμοτυπικές είχαν ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς αποτελούν την αρχή της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών ενόψει του έργου βελτίωσης της προσβασιμότητας σε τέσσερις Ιερές Μονές και εξωκλήσια της Νότιας Ηλείας εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας-Ολυμπίας, που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για α)την Ιερά Μονή Σεπετού, β) την  Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Καστρούγκαινας & το ξωκλήσι Παναγιάς, γ) το ξωκλήσι  Προφήτη Ηλία πλησίον του Ναού Επικούριου Απόλλωνα (στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων) και δ) την  Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου (στον Δήμο Ζαχάρως).

«Δέχθηκα με μεγάλη χαρά την επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας – Ολυμπίας, κ.κ Χρυσοστόμου, γεγονός που αποδεικνύει και το δικό του ενδιαφέρον για την ανάπτυξη αγαστής συνεργασίας, ενόψει του έργου βελτίωσης της προσβασιμότητας σε Ιερές Μονές και προσκηνυματικούς τόπους στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην επαρχία Ολυμπίας. Πρόκειται για χώρους με μεγάλο θρησκευτικό και ιστορικό ενδιαφέρον, κάποιοι από τους οποίους παρουσιάζουν αυξημένη επισκεψιμότητα. Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα ενισχύσουμε και τον θρησκευτικό τουρισμό στις παραπάνω περιοχές της Ηλείας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ.Βασίλης Γιαννόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος