FOLLOW US: facebook twitter

Ο Λιβανός καλεί σήμερα στο… παρά πέντε τους σταφιδοπαραγωγούς σε σύσκεψη!

Ημερομηνία: 03-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αγροτικά, Νέα

Να εξευμενίσει την οργή του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας, φοβούμενος αγροτική εξέγερση προσπαθεί τώρα ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

  • Η κυβέρνηση προσπαθεί να ανακόψει το τεράστιο κύμα αντίδρασης που θα ξεσπάσει Παρασκευή και Σάββατο με μαζικά συλλαλητήρια

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μεγάλη εξέγερση του αγροτικού κόσμου όλης της χώρας, φοβάται πλέον η κυβέρνηση και βεβαίως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που καλείται να διαχειριστεί εγκαίρως την κατάσταση πριν ξεσπάσει «πόλεμος», καθώς την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Νοεμβρίου έχουν προαναγγελθεί μαζικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας. Την Παρασκευή οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου από όλες τις συνεταιριστικές οργανώσεις της Ηλείας,, της  Αχαΐας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, έχουν καλέσει σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την σταφίδα, ενώ την ίδια μέρα εκτός από τους σταφιδοπαραγωγούς μαζική απόβαση στο Σύνταγμα θα κάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη με τα τρακτέρ τους, που έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται σε θέση μάχης μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν σε Παγκρήτια σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, κτηνοτρόφων και συνεταιριστών, από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι! Το Σάββατο στα μαζικά συλλαλητήρια στην Αθήνα θα προστεθούν οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής των Μπλόκων και η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων αγροτών με την συμμετοχή και των δικών μας από την Ηλεία.

Έτσι, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός, προσπαθώντας να εξευμενίσει την οργή του αγροτικού κόσμου και να ανακόψει  το τεράστιο κύμα αντίδρασης που έχει ξεσπάσει,  άρχισε τα… καλέσματα για διάλογο πριν τα  μαζικά συλλαλητήρια! Όπως φαίνεται, αρχή έβαλε από τους σταφιδοπαραγωγούς της Πελοποννήσου, τους οποίους καλεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο γραφείο του στο Υπουργείο, προκειμένου να βρεθεί λύση πάνω στα αιτήματά τους για την σταφίδα!   Τώρα που ο… κόμπος έφτασε στο χτένι, προφανώς ο  Υπουργός θα  εμφανιστεί με πρόταση, που  θα πρέπει όμως να είναι   ικανοποιητική για τους σταφιδοπαραγωγούς, σε βαθμό που να μπορέσει να ματαιώσει το συλλαλητήριο της Παρασκευής.  Τους Ηλείους σταφιδοπαραγωγούς της Ο.Π Αμαλιάδας, θα εκπροσωπήσει στην συνάντηση ο πρόεδρος κ. Χρήστος Βαλιανάτος ο οποίος μιλώντας στην Πρωινή δήλωσε ότι οι σταφιδοπαραγωγοί είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, αν δεν γίνουν δεκτά όλα τους τα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την διασφάλιση της τιμής, την απόσυρση των αποθεμάτων και στήριξη των σταφιδοπαραγωγών που αναγκάστηκαν να πουλήσουν τη σταφίδα τους σε τιμές κάτω του κόστους, ενώ παράλληλα θα ζητήσουν να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας επί ρεαλιστικής  βάσης και υλοποιήσιμης.

Οι σταφιδοπαραγωγοί εννοείται ότι κρατούν «μικρό καλάθι» για την σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό, αφού μέχρι τώρα όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Συλλαλητηρίων των Σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου έχουν συναντήσει την πλήρη αδιαφορία του Υπουργείου στα αιτήματά τους και την ανοχή του στην συντεχνία των εμπόρων σε βάρος των συμφερόντων των σταφιδοπαραγωγών που έχει οδηγήσει σε μια νέα σταφιδική κρίση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι χωρίς εγγυήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι θα τηρηθούν οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, οι σταφιδοπαραγωγοί, πίσω δεν θα κάνουν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος