FOLLOW US: facebook twitter

Ο Λαογραφικός-Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», έκοψε την πίτα του

Ημερομηνία: 07-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Συμπληρώνοντας φέτος 12 χρόνια διαρκούς παρουσίας, αλλά και επιτυχιών στα Πολιτιστικά, Ιστορικά και Κοινωνικά δρώμενα στην πόλη του Πύργου, καθώς επίσης και στην Περιφέρεια της Ηλείας, ο  Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», με μία σεμνή εκδήλωση έκοψε την Βασιλόπιτά του, στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος  “ΚΕΝΤΡΟ” στον Πύργο,  εγκαινιάζοντας έτσι την δράση αλλά  και την πολύτιμη  προσφορά του κατά το νέο έτος 2019, αφού πάντα δίνει το παρόν σε Ιστορικές μνήμες, σε Εθνικές αλλά και Θρησκευτικές εορτές, καθοδηγώντας παράλληλα με αίσθημα ευθύνης, σ’ αυτές τον μέλλον της Ελλάδας τα Παιδιά μας!

Αρκετά μέλη και φίλοι του δραστήριου αυτού Ομίλου, ο οποίος είναι ένας φάρος πολιτισμού, παρέστησαν μέσα σε μία χαρούμενη και φιλική ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας μεταξύ τους ευχές για μια καλή, δημιουργική και γόνιμη χρονιά, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τα ήθη, τα έθιμα, καθώς επίσης την Πολιτιστική μας παράδοση και Ταυτότητα.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου και μέλος του Δ.Σ. του παραπάνω Ομίλου π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ενώ χαιρετισμό έκανε επίσης και ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Κώστας Αθανασόπουλος. Ακολούθησε Λαχειοφόρος αγορά προς ενίσχυση του Ομίλου, με δώρα που προσέφεραν ευγενικά καταστηματάρχες του Πύργου.

Το Φλουρί έτυχε στην κ. Σοφία Βασιλάκου μέλος του Λαογραφικού Ομίλου, που αντιστοιχούσε σε ένα χρυσό δακτυλίδι, προσφορά του Κοσμηματοπωλείου Αφοί Κ. Ρουσόπουλου, ενώ την Βασιλόπιτα προσέφερε το Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο «ΕΞΑΡΧΟΣ»

Την εκδήλωση τίμησαν με την ευγενική παρουσία τους, ο τέως Διοικητής του ΙΚΑ και τέως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Παναγιώτης Μπράμος, ο Ιατρός και Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Λάμπης Απιστειδοπουλος  ο πολιτευτής Ηλείας Γιωργος Κοντογιαννης,  η απερχόμενη Πρόεδρος του Τμήματος κ. Τζένη Τσεπενέκα, καθώς επίσης μέλη και φίλοι του Λαογραφικού Ομίλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος