FOLLOW US: facebook twitter

Ο κύβος ερρίφθη

Ημερομηνία: 20-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Μετά από πολλές συζητήσεις, σκέψεις και προβληματισμούς, ο πρωθυπουργός  πήρε την απόφαση του: Ο καλύτερος για την κυβερνώσα παράταξη χρόνος εκλογών είναι η 9η Απριλίου, Κυριακή των Βαϊων. Αμέσως μετά την καταβολή των έκτακτων ενισχύσεων που αποφασίστηκαν προεκλογικά, και πριν ξεκινήσει η λαίλαπα των πλειστηριασμών που θα εξαπολύσουν τα funds των κόκκινων δανείων.

Οι εκλογείς θα προσέλθουν στις κάλπες όχι… “μετά βαϊων και κλάδων”, αλλά  με νωπές τις εντυπώσεις από τα μέτρα στήριξης,  τις ποικίλες επιδοτήσεις, τις αλλαγές στον εξωδικαστικό, τις νέες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία κλπ.

Το ζητούμενο ήταν να συνδυαστούν οι δύο στόχοι: Να μπορέσει να επωφεληθεί επαρκώς το κυβερνών κόμμα από τη θετική επίδραση των παροχών-μέτρων και να αποφύγει το πολιτικό κόστος από την αναταραχή που θα προκαλέσει το επερχόμενο κύμα πλειστηριασμών.

Στις πρώτες εκλογές το κόστος αυτό θα αποφευχθεί. Μπορεί να αποφευχθεί και στις δεύτερες, αν γίνουν γρήγορα .

Τα funds των κόκκινων δανείων θα “πιάσουν δουλειά” μετά τις δεύτερες κάλπες, όταν – όπως ελπίζουν – θα υπάρχει κυβέρνηση Μητσοτάκη με νωπή εντολή και θα μπορεί να αντιπαρέλθει τη λαϊκή δυσφορία για τους πλειστηριασμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος