FOLLOW US: facebook twitter

«Το επιτελικό κράτος» λειτούργησε άψογα… μέχρι που χιόνισε πολύ

Ημερομηνία: 01-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στην πρώτη του δοκιμασία, παρότι αναμενόμενη και προβλέψιμη, το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη τα έκανε μούσκεμα.

Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας έκλεισε τη Δευτέρα για 5 και πλέον ώρες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με μόλις λίγους πόντους χιόνι, σε μια κακοκαιρία που όλοι γνώριζαν ότι έρχεται και ο κρατικός μηχανισμός απέτυχε σε όλες τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει εντός ή εκτός της Αττικής. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν τραγελαφικές με τον κόσμο να εξαγριώνεται από την ανικανότητα των υπευθύνων και αποκορύφωμα το γεγονός ότι ένα εκχιονιστικό αποκλείστηκε γιατί δεν είχε… αλυσίδες!

Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό το μεγαλύτερο δρόμο της χώρας, δύο βήματα από την Αθήνα, στο πρώτο χιόνι. Τα ΜΜΕ, σχεδόν συντριπτικά, κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να παρουσιάσουν την κατάσταση ως φυσιολογική, και όταν αυτό κατέστη αδύνατο να επιρρίψουν την ευθύνη για το φιάσκο στην «κακιά στιγμή», στα «ακραία φαινόμενα». Δεν θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα την κατάσταση αλλά και την απελπισία των ΜΜΕ, η φράση κεντρικού παρουσιαστή σε μεγάλο δελτίο: «Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα, μέχρι που χιόνισε πολύ».

Η σουρεαλιστική εικόνα συμπληρώθηκε με το αναγκαίο γαϊτανάκι ευθυνών: Το Υπουργείο Μεταφορών υποστήριξε ότι η Τροχαία ήταν αυτή που έκλεισε την Εθνική Οδό και η Τροχαία με τη σειρά της ότι η Νέα Οδός , που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο τμήμα, είναι υπεύθυνη όπως και η Περιφέρεια Αττικής που δεν καθάρισε επαρκώς το οδόστρωμα. Η Περιφέρεια πάλι, ισχυρίζεται ότι είχε έτοιμες αλατιέρες και γκρέιντερ αλλά δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα. Τέλος η Νέα Οδός ρίχνει την ευθύνη στους… μετεωρολόγους που δεν την είχαν ενημερώσει έγκαιρα και τους οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος