FOLLOW US: facebook twitter

Ο κορονοϊος “έκρυψε” την Ολυμπιακή Φλόγα στο Τόκιο!

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Αποσύρθηκε από την κοινή θέα και κρατιέται σε μυστικό μέρος από τους διοργανωτές ως του χρόνου

Εκτός δημόσιας θέα βρέθηκε η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, λίγες μόλις ημέρες αφότου έφτασε στην Ιαπωνία όπως αναφέρει το Associated Press.

Το ταξίδι της που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία, έφτασε στο τέλος του, αφού κατάφερε να φτάσε, στις 26 Μαρτίου, στο Τόκιο όπου θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι Ιάπωνες διοργανωτές αποφάσισαν να τη θέσουν σε κοινή θέα για να τη θαυμάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της οι πολίτες. Ωστόσο, μετά από λίγες ημέρες, ο Σίνζο Άμπε, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού, απαγορεύοντας τις μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου.

Κατ’ επέκταση, η φλόγα αποσύρθηκε και θα παραμείνει για λίγο καιρό στο Τόκιο ενώ μετά θα περάσει στα χέρια της Ολυμπιακής Επιτροπής μέχρι τον επόμενο χρόνο.

«Στο εξής η φλόγα θα κρατηθεί σε μια άγνωστη τοποθεσία για να αποτρέψουμε τυχόν πολυπληθείς συγκεντρώσεις. Η ιδέα είναι να κρατήσουμε τη φλόγα αναμμένη και να την δείξουμε στον κόσμο.

»Ελπίζουμε πως η ολυμπιακή φλόγα θα γίνει πηγή έμπνευσης, ένα λαμπρό φως για όλους, καθώς ο κόσμος περνά αυτούς τους δύσκολους καιρούς», σχολίασε στο Associated Press, εκπρόσωπος των διοργανωτών.

Πηγή: Athensvoice.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος