FOLLOW US: facebook twitter

Ο κορονοϊός αποτελείωσε την οικοδομή

Ημερομηνία: 09-04-2020 | Συντάκτης:

Καίριο πλήγμα στην ήδη ισχνή οικοδομική δραστηριότητα προκάλεσε η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, αφού ακόμα και οι λιγοστές εργασίες «πάγωσαν» διότι οι εργαζόμενοι ανησυχούν για πιθανή προσβολή από τον ιό.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας, Γιώργος Ηλιόπουλος, η οικοδομή στην Ηλεία είναι «νεκρή» διότι δεν είναι προγραμματισμένα μεγάλα έργα, δημόσια ή ιδιωτικά, ώστε να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι.

«Με την πανδημία η κατάσταση χειροτέρεψε, διότι ακόμα και οι λίγοι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στον κλάδο μας, αποφεύγουν να πάνε για δουλειά λόγω του ιού. Στην Ηλεία δυστυχώς δεν υπάρχει οικοδομή. Η ανεργία είναι στο 90%, αφού δεν γίνονται μεγάλα έργα στον νομό. Αν δεν ξεκινήσει να κατασκευάζεται ο μεγάλος οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος και δεν χτιστούν νέα ξενοδοχεία ή πολυκατοικίες, δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση. Μέσα στη δεκαετία φτάσαμε να είμαστε 200 οικοδόμοι από 1000 που ήμασταν στο σωματείο», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι έχουν ελαστικοποιηθεί και οι εργασιακές σχέσεις.

«Τα μεροκάματα είναι στα 25 με 30 ευρώ και τα ένσημα δεν είναι πάντα ολόκληρα αλλά μειωμένα. Ειδικά τον χειμώνα η κατάσταση είναι δραματική. Οι περισσότεροι οικοδόμοι έχουν αλλάξει επάγγελμα ή έχουν φύγει αρκετοί για την Κύπρο. Στον Πύργο έχουμε πολλά χρόνια να ακούσουμε σφυριά. Θα μπορούσαν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ανακαίνισης των παλαιών κτιρίων της πόλης όπως γίνεται σε άλλες πόλεις. Πρέπει να δοθούν ισχυρά κίνητρα για να αρχίσει ξανά η οικοδομική δραστηριότητα στον νομό», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος