FOLLOW US: facebook twitter

Ο καθημερινός τρόμος της Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 15-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας, Χ.Κουλέτος και η πρόεδρος της Μουσειολογίας, Αν. Ζαφειροπούλου μοιράστηκαν με την «Πρωινή» τις σκέψεις τους για τον δρόμο

Καθημερινό βίωμα έχει γίνει πλέον ο τρόμος για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν σχεδόν σε καθημερινή βάση την Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, αφού ελλοχεύουν αμέτρητοι κίνδυνοι πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Κουλέτος, μίλησε στην «Πρωινή» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διασώστες που διακομίζουν ασθενείς από τα νοσοκομεία της Ηλείας σε αυτά της Πάτρας, τονίζοντας ότι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για ασφαλείς και ταυτόχρονα γρήγορες διακομιδές.

«Με την εμπειρία που έχουμε ως επαγγελματίες διασώστες του ΕΚΑΒ, ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος, κρύβει αμέτρητους κινδύνους και δικαίως χαρακτηρίζεται καρμανιόλα. Δεν υπάρχει διαχωριστικό διάζωμα, δεν είναι περιφραγμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να βγαίνουν από τους αγροτικούς δρόμους τρακτέρ και νταλίκες ή να πετάγονται ζώα ξαφνικά στη μέση του δρόμου. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ Ηλείας κάνουν τη διαδρομή Πάτρα-Πύργος τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα και έρχονται αντιμέτωποι διαρκώς με αυτούς τους κινδύνους. Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε προκαλέσει ατύχημα στον δρόμο τα τελευταία δέκα χρόνια», επισήμανε στην «Πρωινή» ο κ. Κουλέτος και πρόσθεσε ότι με έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο θα μειωνόταν αισθητά ο χρόνος της διακομιδής των ασθενών.

«Ένα δρομολόγιο του ΕΚΑΒ κάνει περίπου 80 λεπτά για να διακομίσει έναν ασθενή. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι για έναν διασώστη να προσπαθεί να εξασφαλίει την άμεση διακομιδή και ταυτόχρονα τη σωματική ακεραιότητα του γιατρού, των συναδέλφων του και του ασθενούς. Απαιτεί τεράστια αποθέματα σωματικής και ψυχικής αντοχής όλο αυτό. Από την εμπειρία που έχουμε στη νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου, σε σχέση με την παλιά, πιστεύω ότι αν είχαμε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και στην Πατρών-Πύργου, θα σημειώνονταν πολύ λιγότερα ατυχήματα και οι διακομιδές μας θα ήταν ασφαλέστερες και ταχύτερες», σημείωσε.

«Αποτρεπτικός ο δρόμος για να έρθει κάποιος στην Ηλεία»

Η πρόεδρος του τμήματος Μουσειολογίας, Αναστασία Ζαφειροπούλου, μένει μόνιμα στην Πάτρα και τα τελευταία έξι χρόνια έρχεται στον Πύργο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Κάθε φορά μπαίνει στο αυτοκίνητο ανήσυχη, ειδικά αν έχει προηγηθεί σοβαρό τροχαίο, και οδηγεί με πολλή προσοχή για να αποτρέψει κάθε κίνδυνο.

«Σήμερα (σ.σ. χτες) ήμουν λίγο πιο φοβισμένη λόγω του θανατηφόρου τροχαίου. Η διαδρομή είναι πολύ επικίνδυνη καθ’ όλο το μήκος της, από το ύψος των Βραχνεΐκων ως τον Πύργο, και το ατύχημα μπορεί να σου συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο. Οδηγώ πάντα με μικρή ταχύτητα, κοντά στα 80 χλμ., στα δεξιά του δρόμου και πάνω στη λευκή γραμμή. Σπάνια πιάνω 100 και μόνο αν η κίνηση είναι μηδαμινή. Προσέχω πολύ τις διασταυρώσεις γιατί πετάγονται ξαφνικά τρακτέρ από αγροτικούς δρόμους και σπάνια κάνω προσπέραση αν έχω νταλίκα μπροστά», ανέφερε στην «Πρωινή» η κα Ζαφειροπούλου και τόνισε ότι η κατάσταση του δρόμου είναι αποθαρρυντική παράμετρος για να επισκεφθεί κάποιος την Ηλεία.

«Δυστυχώς αυτός ο δρόμος είναι αποτρεπτικός για να έρθει κάποιος στην Ηλεία, διότι είναι μεγάλη η απόσταση και ταυτόχρονα επικίνδυνη. Έχω δει πολλά ατυχήματα, ειδικά στην περιοχή του Αλισσού και στα Βραχνέικα, όπου μένω μόνιμα, και δεν είναι εύκολο να οδηγείς κάθε φορά έχοντας αντικρίσει τέτοιες εικόνες. Συγγενικά μου πρόσωπα και συνάδελφοί μου εκφράζουν ανησυχία κάθε φορά που κατεβαίνω στον Πύργο. Εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να έρθουν να διδάξουν γιατί η απόσταση είναι οικονομικά επιβαρυντική και συνοδεύεται από πολλούς κινδύνους, δημιουργώντας αρνητική προδιάθεση. Είναι αναγκαία η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου», υπογράμμισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος