FOLLOW US: facebook twitter

«Ο θάνατος του Αστρίτη»: Ο Δ. Κανελλόπουλος θα συμμετέχει στην διαδικτυακή συζήτηση του βιβλίου του από την Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 29-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας σχολιάζει διαδικτυακά το βιβλίο του Δημήτρη Κανελλόπουλου “Ο Θάνατος του Αστρίτη” εκδόσεις Κίχλη, την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, 19.00-20.00, στη σελίδα των Φίλων της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης (https://www.facebook.com/groups/papahristopouleios/?multi_permalinks=4192821144115811 ). Στην συζητηση  θα συμμετέχει και ο συμπατριώτης συγγραφέας Δημήτρης Κανελλόπουλος.  Μπορεί όποιος θέλει να ελεύθερα να παρακολουθήσει τη συζήτηση είτε έχετε διαβάσει το βιβλίο είτε όχι.

Ο Ηλείος αυγγραφέας Δημήτρης Κανελλόπουλος δίνοντας το στίγμα για το νέο του βιβλίο που θα παρουσιαστεί στην μεθαυριανή συνάντηση των Φίλων Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας αναφέρει ότι  «Η πρώτη συλλογή διηγημάτων μου, με τίτλο “Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες ιστορίες”, αποτελεί προϊόν αφύπνισης της μνήμης για τον γενέθλιο τόπο. Σε αυτή την ανάκληση του κόσμου του χθες με ώθησε η φθορά των ήχων, των λέξεων, των εικόνων, καθώς και η απώλεια ανθρώπων, πραγμάτων και καταστάσεων στο πέρασμα του χρόνου. Οδηγός μου στο ταξίδι αυτό δεν ήταν η νοσταλγία. Θέλησα απλώς να διασώσω από τη λήθη εκείνες τις σκοτεινές και θλιβερές όψεις της ζωής που αφήνει στη σκιά ο εξωραϊσμός της μνήμης. Ανασύροντας ιστορίες από το παρελθόν, επιδίωξα να περιγράψω έναν κόσμο πραγματικό, που πολύ απέχει από την εικόνα που δημιουργεί η νοσταλγική αναπόληση έναν κόσμο σκληρό, που διακατεχόταν από πάθη και ένστικτα σκοτεινά, αλλά συνάμα διέθετε απλότητα και ομορφιά που έχουν εκλείψει στις μέρες μας. Προσπάθησα να δώσω πνοή στο βλέμμα και στη φωνή των ανθρώπων μιας εποχής αλλοτινής. Γιατί στο βλέμμα και στη φωνή τους καθρεφτίζεται η ψυχή τους. Και αυτήν ακριβώς την ψυχή θέλησα να αναστήσω…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος