FOLLOW US: facebook twitter

Ο Κ. Καζάκος δώρισε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών…

Ημερομηνία: 14-09-2022 | Συντάκτης:

Τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη η αποχαιρετιστήρια τελετή στον Κ. Καζάκο στο Αίθριο της έδρας της  Κ.Ε του ΚΚΕ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ

Μεγάλος και σπουδαίος ως το τέλος, ο Κώστας Καζάκος δώρισε το σώμα του – σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ- στην Ιατρική Σχολή Αθηνών για την εκπαίδευση των φοιτητών!

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την τελετή αποχαιρετισμού στον Κώστα Καζάκο αναφέρει:

«Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Κώστας μας, ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους.

Η οικογένειά του και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλούν όλους τους φίλους του, όλο τον κόσμο που τον αγάπησε για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, στον άνθρωπο και τα ιδανικά του, στην αποχαιρετιστήρια τελετή που οργανώνεται στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 19.00.

«Ο σύντροφος Κώστας θα μείνει στις καρδιές μας, θα μείνει στις καρδιές όλου του κόσμου του λαϊκού, αυτού του «εχθρού λαού», που τόσο αγαπούσε και τόσο του έμοιαζε με την απλότητα, τη ζεστασιά και τη λαϊκότητα της μεγάλης του ψυχής. Δεν θα ξεχαστεί, γιατί ήταν ένας γεμάτος πάθος και δύναμη πρωταγωνιστής, όχι απλά στη σκηνή, στα πλατό, στις εξέδρες των διαδηλώσεων, αλλά τελικά στην Ιστορία. «Λαχτάρησε μια χώρα» όπου ο λαός θα πάψει «να περιμένει μάταια τον καιρό». Και αν οι λίγοι αυτό δεν του το συγχωρούν, είναι μια επιβεβαίωση ότι έκανε το καθήκον του σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος, είναι μια επιβράβευση της ζωής του. Οι μέρες που ο λαός «θα αρνιέται πια να βλέπει τον δρόμο του κλειστό», οι μέρες που λαχτάρησε, αργά ή γρήγορα, θα ‘ρθουν. Θα φροντίσουν γι’ αυτό όλοι εκείνοι που συνεχίζουν τη ζωή του, παλεύοντας για έναν ανώτερο πολιτισμό σε μια ανώτερη κοινωνική οργάνωση», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος