FOLLOW US: facebook twitter

Ο ιός του υπουργού Υγείας

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Έχει πολλά «διαμάντια» αυτή η κυβέρνηση στο στέμμα της. Αλλά όπως συμβαίνει και με τα κανονικά διαμάντια, το καθένα διαθέτει την δική του ξεχωριστή λάμψη. Μπορεί λοιπόν να φαίνονται ίδια αλλά η αλήθεια είναι πως παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές. Για παράδειγμα άλλος υπουργός είναι αγράμματος, άλλος απειλεί ότι θα μας κλείσει το σπίτι, και άλλος ψεύδεται ασύστολα. Εντάξει, όλοι έχουμε εξοικειωθεί με τα λεγόμενα «fake news», αλλά κάπου κάπου πρέπει να υπάρχει και ένα όριο βρε παιδί μου. Δεν μπορεί να βγαίνει φερειπείν o υπουργός Υγείας στον Αυτιά, και να ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν δωρεάν φάρμακα επειδή τους κόπηκε το ΕΚΑΣ. Καλός και αντικειμενικός δημοσιογράφος ο Αυτιάς, δεν λέω, αλλά μέχρι κι αυτός σάστισε στο άκουσμα της υπουργικής ανακοίνωσης.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην τροπολογία που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2020 έως 31/12/2020 από τη συμμετοχή στους στη φαρμακευτική δαπάνη, όσοι στερήθηκαν οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ. Ο «αητός» δημοσιογράφος πάντως δεν πτοήθηκε και μετά το αρχικό ξάφνιασμα ζήτησε περαιτέρω διευκρινήσεις από τον υπουργό. Στην ερώτηση αν όλα τα φάρμακα, γενόσημα και πρωτότυπα, θα είναι δωρεάν, ο υπουργός Υγείας απάντησε δις καταφατικά, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης σε πάνω από 300.000 συνταξιούχους.

Τώρα πως γίνεται να ισχύουν όλα αυτά εφόσον ουδέποτε νομοθετήθηκαν, θα μας το εξηγήσουν όσοι έδειξαν πίστη στα λόγια του υπουργού, μόλις ανακαλύψουν ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος