FOLLOW US: facebook twitter

O χάκερ της ληστείας $600 εκατ. σε κρυπτονομίσματα επέστρεψε τα χρήματα: «Το έκανα για πλάκα»

Ημερομηνία: 14-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Ο χάκερ, που ευθύνεται για μια από τις μεγαλύτερες ληστείες κρυπτονομισμάτων όλων των εποχών, επέστρεψε σχεδόν ολόκληρο το ποσό των 600 εκατ. δολαρίων, λέγοντας ότι το έκανε «για πλάκα» και για να εκθέσει ένα κενό ασφαλείας.


Η Poly Network, η οποία διαχειρίζεται μια πλατφόρμα διαλειτουργικότητας μεταξύ αλυσίδων blockchain, επιβεβαίωσε χθες μέσω Twitter πως Ether tokens αξίας 268 εκατ. δολαρίων είχαν ανακτηθεί, ενώ τις επόμενες 24 ώρες, επιστράφηκαν tokens αξίας 342 εκατ. δολαρίων, που ανήκαν σε τρία κρυπτονομίσματα, στην εταιρεία.

Όπως εξήγησε, ο χάκερ -τον οποίο αποκαλεί «Mr. White Hat», όρος που αναφέρεται σε έναν ηθικό χάκερ που ευαισθητοποιείται για τα θέματα ασφάλειας- επέστρεψε όλα τα κλεμμένα χρήματα, εκτός από ένα μικρό ποσοστό που είχε «παγώσει» από τον εκδότη κρυπτονομισμάτων Tether μετά την πειρατεία.

Τα περισσότερα από τα εναπομείναντα assets στην κατοχή του χάκερ είχαν μεταφερθεί σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που ελεγχόταν τόσο από τον ίδιο όσο και από την εταιρεία, αλλά κάποια εξακολουθούν να απουσιάζουν.

Μέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές εάν αυτά υπάγονται στα κλεμμένα assets ή σε δωρεές που ζήτησε ο ίδιος για να αποζημιωθούν όσοι μπορεί να έχασαν χρήματα λόγω της κυβερνοεπίθεσης.

Ο Τομ Ρόμπινσον, συνιδρυτής της Elliptic, με έδρα το Λονδίνο, δημοσίευσε μηνύματα του φερόμενου χάκερ, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Poly Network προσφέρθηκε να του καταβάλει 500.000 δολάρια αν επέστρεφε τα κλεμμένα και υποσχέθηκε «ασυλία από δίωξη για το περιστατικό»- πρόταση που, ωστόσο, δεν δέχτηκε.

Όταν επέστρεψε τα χρήματα, ο χάκερ φέρεται να ισχυρίστηκε πως «ήταν πάντα εντός σχεδίου να δοθούν πίσω». «Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Θα έλεγα ότι η ανακάλυψη αυτού του κενού στο σύστημα της Poly Network ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή μου», είπε. 

Πηγή: lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος