FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρισμοί αποστραγγιστικών τάφρων στο δήμο Πύργου – Ο Β. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε για τις εργασίες θωράκισης από πλημμυρικά φαινόμενα

Ημερομηνία: 05-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Για τις εργασίες καθαρισμού αποστραγγιστικών τάφρων σε περιοχές εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου Πύργου, ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, σε επί τόπου επισκέψεις, που πραγματοποίησε χθες.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε τα σημεία που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην περιοχή «Βιδιά» (από την Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας) και σε τμήματα παράλληλα στον Αλφειό ποταμό, καθώς επίσης από την είσοδο της πόλης (Κόμβος Φιλοθέης) έως τις εκβολές της τάφρου στον ποταμό Αλφειό. Στις περιοχές αυτές, εκτελούνται εργασίες καθαρισμού, απομάκρυνσης φερτών υλικών και βλάστησης από τις κοίτες, καθώς και ενίσχυση των αναχωμάτων. Αντίστοιχες εργασίες εκτελούνται επίσης στην τάφρο «Μπρουμέικη Μάνα» (ανάντη της Ε.Ο Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας) έως τις εκβολές της στον Ενιπέα ποταμό, στην Τ.Κ Σαλμώνης.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και των δράσεων Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Έχουν κριθεί ιδιαίτερα σημαντικές ενόψει του χειμώνα, δεδομένου ότι οι παραπάνω τάφροι και τα υδατορέματα, διέρχονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, καλλιεργήσιμες αγροτικές εκτάσεις και γενικότερα σε περιοχές με αυξημένη ανθρώπινη δραστηριότητα. Με την ολοκλήρωσή τους, θα αποκατασταθεί η ομαλή ροή των υδάτων και θα θωρακιστούν, τόσο οι κατοικίες και οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις,όσο και τα έργα υποδομής (δρόμοι, κολώνες ηλεκτροφωτισμού κλπ) στις περιοχές αυτές.

Ο κ. Γιαννόπουλος αφού ενημερώθηκε από τους εργολάβους για την πορεία των εργασιών, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους ρυθμούς και τον βαθμό αποπεράτωσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η θωράκιση των παραπάνω περιοχών, ενόψει χειμώνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος