FOLLOW US: facebook twitter

Στους «Φάρους» τα λιμάνια γίνονται αγκαλιές…: Ο Γιάννης Κορίζης μιλά στην Πρωινή για τη νέα του συνεργασία με τον Μανώλη Μητσιά

Ημερομηνία: 19-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
-Προηγήθηκαν εξαιρετικές συνεργασίες με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μίλτο Πασχαλίδη

Τη συνεργασία του με έναν από τους  μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές, τον αγαπημένο  Μανώλη Μητσιά που έχει τραγουδήσει στα 50 χρόνια της καριέρας του τους  σημαντικότερους ποιητές και στιχουργούς, ενώ σπουδαίοι συνθέτες τού εμπιστεύτηκαν το έργο τους, παρουσίασε ο νέος και ταλαντούχος  ερμηνευτής και τραγουδοποιός από τον Πύργο, Γιάννης Κορίζης.  Ένα νέο παιδί με σημαντικές μουσικές καταβολές, καθώς όπως λέει και ο ίδιος προέρχεται από μουσική οικογένεια. «Η μητέρα μου με το πιάνο, ο πατέρας μου με τους στίχους και τις μουσικές του, με έχουν καθορίσει από μικρή ηλικία! Τα ακούσματά μου ήταν πάντα ποιοτικά, ακούω όλα τα είδη της μουσικής και προσπαθώ να αφομοιώνω τις διαφορετικές κουλτούρες!»

Έτσι λοιπόν, ο Γιάννης Κορίζης παρά το νεαρόν της ηλικίας του, συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να χτίζει την καλλιτεχνική και δημιουργική του πορεία με σημαντικές συνεργασίες, αφού μετά τον Μίκη Θεοδωράκη και τα «Μενεξεδένια τα βουνά», έρχεται να  εμπιστευτεί το καλλιτεχνικό του έργο ο Μανώλης Μητσιάς που με τη δωρική και λυρική του φωνή, μοιράζεται μαζί του το νέο του τραγούδι «Οι Φάροι»,  σε μουσική δική του και στίχους του πατέρα του, Δημήτρη Κορίζη.

Πρόκειται για μία όμορφη μπαλάντα που πραγματεύεται το αιώνιο και ανεξάντλητο θέμα του έρωτα που παλινδρομεί από το σκοτάδι του ανεκπλήρωτου στο φως της απόλυτης ευδαιμονίας. Στους «Φάρους», τα λιμάνια γίνονται αγκαλιές, η μοναξιά αγριεμένη θάλασσα και τα κορμιά καράβια στο έλεός της. Η σύνθεση  του τραγουδιού υποστηρίζει με συνέπεια τον όμορφο λόγο και η ενορχήστρωση συνδυάζει με λεπτές πινελιές, τον παραδοσιακό ήχο και το σύγχρονο μουσικό ιδίωμα του Γιάννη Κορίζη.

Τιμή και παρακαταθήκη η συνεργασία μου με τον Μανώλη Μητσιά

Ο Γιάννης Κορίζης μιλώντας στην Πρωινή γι αυτήν την υπέροχη συνεργασία του με τον Μανώλη Μητσιά τονίζει ότι αποτελεί για τον ίδιο  μία από τις σημαντικότερες στιγμές του!

«Τον Μανώλη Μητσιά τον έχω εκτιμήσει για την πορεία και τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια! Γνωριστήκαμε μετά το πέρας μιας συναυλίας του και αφού μιλήσαμε, του προτείναμε μαζί με τον πατέρα μου να συνεργαστούμε! Ακολούθησαν πολλές επαφές από τότε, του στείλαμε τραγούδια μας και εν τέλει κατέληξε στους “Φάρους”! Καταλαβαίνετε ότι η χαρά μας για αυτή τη συνεργασία είναι  απερίγραπτη, όπως και η τιμή να εμπιστευτεί το καλλιτεχνικό μας έργο. “Οι φάροι” αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν ψηφιακά μέσα από το Ogdoo Music Group, ωστόσο θα συμπεριληφθούν στο album που ετοιμάζουμε, μαζί με κάποιες ακόμα σημαντικές συνεργασίες!», ανέφερε.

Η συνάντηση με τον Μίκη

Ο Γιάννης Κορίζης δεν θα μπορούσε βεβαίως να μη μας μιλήσει και για τη συνεργασία του με τον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη, που του εμπιστεύθηκε τη διασκευή από το εμβληματικό του τραγούδι «Μενεξεδένια τα βουνά»  σε στίχους Γιάννη Θεοδωράκη και μουσική  του Μίκη, που ερμηνεύει ο Γιάννης Κορίζης. Μάλιστα ο νεαρός τραγουδοποιός μας λέει ότι η τελευταία του συνάντηση με τον Μίκη  πέρυσι στο σπίτι του στο Βραχάτι, θα μείνει για πάνα χαραγμένη στην ψυχή και το μυαλό του.

«Όπως γνωρίζετε, την περίοδο που ο Μίκης Θεοδωράκης, έφηβος ακόμα ήταν στον Πύργο, έμενε στο πατρικό μου σπίτι, σε αυτό που μεγάλωσα και ζω ακόμη! Οπότε η σχέση μου μαζί του και με την μουσική του νομίζω ότι αρχίζει από την γέννησή μου και μέρα με τη μέρα κορυφώνεται! Με τον Μίκη Θεοδωράκη έχω συναντηθεί δυο φορές ,η πρώτη ήταν πριν από αρκετά χρόνια, ακόμα θυμάμαι τον χειμαρρώδη λόγο του και το δέος που ένιωθα! Η δεύτερη συνάντησή μας έγινε τον Φλεβάρη που μας πέρασε, με αφορμή τη διασκευή που κάναμε στο “Μενεξεδένια ήταν τα βουνά”! Νομίζω ότι “αγκαλιάστηκε” αυτή η προσπάθεια και από τον κόσμο αλλά κι από τον Μίκη! Τα όσα είπαμε αυτές τις ώρες θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και την ψυχή μου! Ένοιωσα δέος, συγκίνηση και ευλογία όταν βρέθηκα απέναντί του!», τόνισε.

… Και με τον Μίλτο Πασχαλίδη

Φυσικά δεν παραλείπει να μιλήσει και για τον Μίλτο Πασχαλίδη που του άνοιξε και τις πόρτες σε ένα ευρύτερο κοινό, μια συνεργασία που εξελίχθηκε σε φιλική σχέση:

“Με τον Μίλτο Πασχαλίδη συνεργαστήκαμε πριν από 4 χρόνια, συμμετείχε στο πρώτο μου album “Καράβια χάρτινα”! Έκτοτε έχουμε τραγουδήσει και live μαζί, στο Κατακολο ,στον Σταυρό του νότου! Με τον Μίλτο μας συνδέει πια και μια αληθινή φιλική σχέση, εκτός από την καλλιτεχνική !Ανήκει στην “μουσική οικογένειά” μου!”

Όσο για τα επόμενα σχέδια του, ο Γιάννης μας λεει ότι τώρα με τον κορονοϊό, καθορίζονται μέρα με τη μέρα!  “Θα ήθελα να κάνω κάποια live γιατί μου έχει λείψει η επαφή με τον κόσμο! Φυσικά, συνεχίζουμε να ηχογραφούμε στο studio και να ετοιμάζουμε καινούρια πράγματα, αλίμονο αν σταματήσουμε! Εκτός από τα μουσικά, μην ξεχνάτε, έχω και την επιστήμη μου-τα οικονομικά-που προσπαθώ κι εκεί να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και να μαθαίνω…”

Το who is who του Γιάννη Κορίζη

Ο Γιάννης Κορίζης γεννήθηκε στην Αθήνα και  μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας! Είναι τραγουδοποιός ,ερμηνευτής, ενώ παράλληλα είναι φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά! Η πρώτη του παρουσία στη δισκογραφία ήταν τον Νοέμβριο του 2016,όταν κυκλοφόρησε το single ¨Το θεριό¨ από το Ogdoo MusicGroup,το οποίο γνώρισε επιτυχία και αγαπήθηκε από τον κόσμο! Το πρώτο του album ¨Καράβια χάρτινα¨ κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 από το Ogdoo MusicGroup,με τη συμμετοχή του αγαπημένου τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη!

Τον Απρίλιο του 2018,βγήκε στον αέρα το ¨Γιατί δεν μ’ άκουσες ποτέ¨, άλλο ένα single του σε συνεργασία αυτή τη φορά με τον κορυφαίο δημοτικό τραγουδιστή Παναγιώτη Λάλεζα! !Ήδη μετρά συμμετοχές σε αρκετές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις ,με την πιο πρόσφατη να είναι η guest εμφάνισή του στον Σταυρό του Νότου, στο πλευρό του Μίλτου Πασχαλίδη! Πριν από μερικούς μήνες παρουσίασε στο κοινό ένα καινούριο project του,τη μουσική παράσταση «Τώρα χαράζει αλλιώς», μια παράσταση γεμάτη  τραγούδια, λόγια ,μουσικές και αφηγήσεις!!Τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφόρησε τα “Μενεξεδένια τα βουνά” του Μίκη Θεοδωράκη σε διασκευή που αγαπήθηκε από τον κόσμο! Μέσα στον χειμώνα που μας πέρασε συνεργάστηκε με τη Λαϊκή ορχήστρα “Μίκης θεοδωράκης” και το μικρό μουσικό σύνολο “Λιποτάκτες” του Μίκη Θεοδωράκη ως guest!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος