FOLLOW US: facebook twitter

Ο Γιάννης και η Μαρία έριξαν… άγκυρα στην Καλίδονα!: Ερωτεύτηκαν το χωριό και αποφάσισαν να επαναλειτουργήσουν το Πολιτιστικό Κέντρο Καλίδονας ως χώρο εστίαση

Ημερομηνία: 30-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μετά την οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα, αλλά και τώρα που βιώνουμε τις συνέπειες της πανδημίας, πολλοί άνθρωποι που τα περισσότερα χρόνια της ζωής τους τα έχουν περάσει σε μεγάλες πόλεις, παρατηρείται οτι  επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο ζωής τους και  αναζητούν μια ήρεμη και ποιοτική καθημερινότητα στην ύπαιθρο, χωρίς το άγχος και τα επακόλουθα του.

Το χωριό μας διαθέτει φυσική ομορφιά, υγιεινό κλίμα, ησυχία και όλα αυτά βρίσκονται σε μια αρμονία με τη σημερινή τεχνολογική εξέλιξη.

Το τελευταίο διάστημα ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Καλιδονα έναζευγάρι, ο Βασίλης και η Μαρία! Τους άρεσε το χωριό, νοίκιασαν και εγκαταστάθηκαν μόνιμα, με απώτερο σκοπό η υπόλοιπη ζωή τους να είναι ήσυχη μέσα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον του χωριού που διαθέτει μια μοναδική φυσική ομορφιά αλλά και έναν δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο που στηρίζει ωραίες πρωτοβουλίες. Το ζευγάρι έδειξε ενδιαφέρον να λειτουργήσει το Πολιτιστικό Κέντρο της Καλίδονας που ήταν κλειστό και όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλιώ Νιάρχου κατόπιν συνεννοήσεως με το Δ.Σ του Συλλόγου ανέλαβε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την λειτουργία του.

“Είναι άνρθωποι καλοσυνάτοι, καταδεχτικοί, φιλόξενοι και έγιναν αγαπητοί στην μικρή κοινωνία της Καλίδονας”. επισημαίνει η κ. Φ. Νιάρχου. “Οι πρώτες εντυπώσεις από την επαναλειτουργία του χώρου του Πολιτιστικού μας κέντρου είναι πολύ καλές. Η εξυπηρέτηση τους εξαιρετική και τα φαγητά τους καλομαγειρεμένα. Αγαπητοί μας φίλοι και πατριώτες, όταν θέλετε να αλλάξετε περιβάλλον, μια επίσκεψη στην Καλίδονα θα σας αλλάξει την καθημερινότητα σας. Θα μπορείτε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό μας Μουσείο, να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα καθως και να γευτείτε τις παραδοσιακές γεύσεις. Οι οικοδεσπότες του Πολιτιστικού μας Κέντρου θα είναι στη διάθεση σας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.”

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου τονίζει ότι τέτοιτες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται, γιατί το έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία και οι κάτοικοι της περιοχής που θέλουν να περνούν όμορφα την καθημερινότητά τους. Το Πολιτιστικό Κέντρο της Καλίδονας απέκτησε λοιπόν  ξανά ζωή και μαζί με το χώρο αυτό, ζωντανεύει και το χωριό…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος