FOLLOW US: facebook twitter

Ο Γ. Λυμπέρης μέλος της νέας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Σ. Τσιόδρα

Ημερομηνία: 22-11-2021 | Συντάκτης:

«Τιμή για εμένα να συμμετέχω και να καταθέσω την πολυετή εμπειρία μου στην προσπάθεια διαμόρφωσης των πολιτικών Υγείας στη χώρα» δήλωσε ο δήμαρχος Ήλιδας.


Τη συγκρότηση και τα μέλη της νέας επιτροπής για τη δημόσια Υγεία, υπό την ονομασία Επιτροπή

Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) και με επικεφαλής τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα δημοσιοποίησε χθες το Υπουργείο Υγείας. Στην Επιτροπή συμμετέχει ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Υγείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρης.

Η νέα επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας για θέματα δημόσιας υγείας και πανδημίας. Πρόκειται για διευρυμένη επιτροπή με εκπροσώπους διαφόρων συλλόγων και φορέων ενώ περιλαμβάνει και εκπροσώπους ασθενών.

Σημειώνεται πως θα έχει τετραετή θητεία και τα μέλη της θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί, ενώ εκτός από καθηγητές ιατρικής, θα συμμετέχουν επίσης, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, νομικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε πως η συγκεκριμένα επιτροπή δεν θα ασχολείται αποκλειστικά με την πανδημία, αλλά συνολικά με θέματα δημόσιας Υγείας. Επίσης, η υπάρχουσα «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» θα συνεχίσει κανονικά το έργο της.

Δήλωση Γιάννη Λυμπέρη

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης για την τοποθέτησή του στη νέα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αυτό που πρέπει να επισημάνω είναι ότι στο κεντρικό συμβούλιο Υγείας που συμμετείχα για 12 χρόνια ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης, είχε συμβουλευτικό ρόλο προς τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας για τα πολυεπίπεδα θέματα που απασχολούσαν τον συγκεκριμένο κλάδο.

Επομένως, είναι τιμή για εμένα ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ να συμμετέχω στη συγκεκριμένη επιτροπή κι έτσι μου δίνεται η δυνατότητα να καταθέσω την πολυετή εμπειρία μου στην προσπάθεια που γίνεται για να διαμορφωθούν οι πολιτικές Υγείας στη Χώρα μας.

Περιττό είναι να πως εν μέσω πανδημίας οι ευθύνες είναι πολλαπλάσιες για το πώς θα βρούμε τις καλύτερες πολιτικές για την αντιμετώπισή της, ώστε όταν βγούμε από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση να σχεδιάσουμε το νέο ΕΣΥ επ’ ωφελεία των κατοίκων της Χώρας μας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος