FOLLOW US: facebook twitter

Ο «Ετεοκλής» έριξε πεύκα στο Επαρχείο!: Πλημμύρισε και το Ποτόκι όπου διαλύθηκαν πολλά δέματα σκουπιδιών!

Ημερομηνία: 16-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Η μεγάλη  νεροποντή και κυρίως οι ισχυροί άνεμοι που φυσομανούσαν το βράδυ της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Πύργο, είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεριζωθούν μεγάλοι κορμοί πεύκων και κλαδιών προς την πλευρά της οδού Κολοκοτρώνη στον Πύργο, προκαλώντας μικρές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ από τύχη δεν χτύπησαν και κάποιον διερχόμενο. Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου όπου επιτόπου έφτασαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας κ. Κική Διονυσοπούλου και εν συνεχεία ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Μαρίνος Αχτύπης. Το μεσημέρι έγινε στην οδό Κολοκοτρώνη διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων προκειμένου να γίνει κοπή δέντρων και να απομακρυνθούν οι κορμοί και τα κλαδιά από το δρόμο αφού προηγουμένως απεγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα πάνω στ οποία είχαν πέσει. Η όλη διαδικασία κράτησε έως αργά το απόγευμα και έγινε από γερανοφόρο όχημα  και άλλα οχήματα της Πολιτικής προστασίας με την συνδρομή και της Πυροσβεστικής.

Ο κ. Αργυρόπουλος μιλώντας για την πτώση των πεύκων στο Επαρχείο,  επισήμανε ότι ο δήμος θα απευθυνθεί στο ΙΓΜΑ αλλά και σε Δασολόγο και Γεωτεχνικό, σε συνεννόηση με τον Δασάρχη Πύργου, για να διερευνήσουν αφενός την διάβρωση του εδάφους και αφετέρου εάν και άλλα δέντρα του Επαρχείου είναι επικίνδυνα γιατί ακόμα μπροστά μας έχουμε ολόκληρο χειμώνα.

Ωστόσο να σημειώσουμε όπως ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος ο ‘Ετεοκλής’ προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, σε αγροτικούς δρόμους κλπ στον δήμο Πύργου, χαρακτηριστική περίπτωση ότι μετά από κατολισθήσεις λόγω της βροχής “κόπηκε” ο δρόμος που οδηγεί από το Καράτουλα στο Μουζάκι.,  ενώ η ισχυρή νεροποντή δημιούργησε πλημμύρες και στο Ποτόκι. Μάλιστα το Ποτόκι, στην αυτήν την τεράστια περιβαλλοντική πληγή του Πύργου , πολλά από τα δέματα που παραμένουν εκεί για χρόνια, διαλύθηκαν και οι καταρρακτώδεις βροχές τα διασκόρπισαν στη γύρω περιοχή!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος