FOLLOW US: facebook twitter

Ο ερτζιανός μύθος της πόλης της Αμαλιάδας…: Έκοψε την πίτα του ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας-Ήλιδα fm 91.1

Ημερομηνία: 22-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Τετάρτη το απόγευμα ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας – Ήλιδα 91,1 στον κατάμεστο από κόσμο χώρο του ιστορικού ραδιομεγάρου  Αγ. Τρύφωνος και Ρήγα Φεραίου όπου στεγάζεται πλέον και το Ραδιοφωνικό Μουσείο,  σε κλίμα χαράς και συγκίνησης. Βεβαίως πέρα από την κοπή της πίτας, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ραδιοφωνικό μουσείο που αποτελεί τον ερτζιανό μύθο της πόλης και να μάθουν την ιστορία του , να γνωρίσουν την δισκοθήκη του σταθμού, το στούντιο όπου οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ήταν στον αέρα και να δώσουν και τις ευχές τους στον κόσμο.

Παρών βεβαίως και ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής του Σπύρος Μπεράτης που υλοποίησε ένα όνειρό του για την πόλη της Αμαλιάδας και που αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν με την συμβολή του δήμου και προσωπικά του δημάρχου για την ανάπτυξη του  Ραδιοφωνικού Σταθμού και την δημιουργία του ραδιοφωνικού Μουσείου με απώτερο στόχο και την δημιουργία του ιστορικού Αρχείου  της πόλης της Αμαλιάδας. Το παρών έδωσαν ακόμα  ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Σπύρος Τζουλέκης, τα μέλη του Δ.Σ του Ήλιδα 91.1 και ο Δ/νων Σύμβουλος Θοδωρής Τσαπάρας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Λυμπέρης και πολλοί αυτοδιοικητικοί και φίλοι του Ραδιοφωνικού σταθμού.

Το Μουσείο Ραδιοφωνίας στην Αμαλιάδα είχε ιδρυθεί από το 1991 κατόπιν δωρεάς του κ. Σπύρου Μπεράτη στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης  πολύτιμου και σπάνιου  υλικού  αποτελούμενου από παλιά ραδιόφωνα, πικ-απ, μαγνητόφωνα, κεφαλές, πυκνωτές, λυχνίες κλπ και μετά από πολλές περιπέτειες και δυσκολίες τελικά εδραιώθηκε στο σημερινό του χώρο.  Ο  δε Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας,  σημαντικό κομμάτι της μεταπολεμικής ιστορίας της Αμαλιάδας, αριθμεί πλέον 67 χρόνια ιστορίας, ιδρύθηκε το 1952 από τον τότε σπουδαστή της «Ραδιοηλεκτρολογίας» Σπύρο Μπεράτη, από ενθουσιασμό και μεράκι θέλοντας να προσφέρει κάτι στο τόπο του και να κάνει κυρίως γνωστή την πόλη της Αμαλιάδας σε πολύ περισσότερο κόσμο.

Το 1993 ο Σταθμός μεταβιβάστηκε στο Δήμο Αμαλιάδας.

Διαθέτει αίθουσες εκπομπής – υποδοχής – συνεδριάσεων Δ.Σ – εκδηλώσεων και γραφεία προγράμματος κ.λ.π και μια από τις μεγαλύτερες και σπανιότερες δισκοθήκες της Ελλάδας σε δίσκους των 75 – 45 – 33 στροφών, μαγνητοταινίες με σπάνιες ηχογραφήσεις, καθώς επίσης και CD’s.

Το ιστορικό κτίριο του ΡΣΑ παντρεύει την παλαιότερη με την σύγχρονη ιστορία του που εκφράζεται πλέον μέσα από την Ήλιδα FM 91.1.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος