FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Ερημίτης του Πύργου» συνεχίζει το Φωτεινό Ταξίδι του στην αιωνιότητα και στην παγκοσμιότητα

Ημερομηνία: 04-10-2019 | Συντάκτης:
Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

 

Το σημερινό Κείμενο είναι αφιερωμένο στο Φωτεινό Ταξίδι του ΤΑΚΗ ΔΟΞΑ. Ένα Ταξίδι που ξεκίνησε στον Πύργο της Ηλείας το 1976 (30 Οκτωβρίου). Αυτό το Ταξίδι του «Ερημίτη του Πύργου»  (Παγκόσμια αναγνωρισμένος και καταξιωμένος ως «Ο Ποιητής του Φωτός»). Αυτό το Κείμενο δεν αποτελεί την συναισθηματική έκφραση προς τον Πατέρα Μου, αλλά είναι το οφειλόμενο χρέος και η ευθύνη του (κάθε) ΠΟΛΙΤΗ να ΤΙΜΑ και να ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την (οποιαδήποτε) ΠΡΟΣΦΟΡΑ/ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ και ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Στα σαράντα τρία (43) χρόνια προς την «άγνωστη Αιωνιότητα» ο ΤΑΚΗΣ ΔΟΞΑΣ, ξεκίνησα και το προσωπικό μου ταξίδι: για να μάθω· πληροφορηθώ· ερευνήσω και να καταλάβω…. Έπρεπε να καταλάβω πώς ο Παναγιώτης Λαμπρινόπουλος παιδί του βοηθού φούρναρη Γιώργου και της μοδίστρας Καλλιόπης που γεννήθηκε σε μια σοφίτα (οδός Πύργου – πάνω από το Φαρμακείο του Κορκολόπουλου) έγινε στην πορεία της ζωής του ο σπουδαίος ΤΑΚΗΣ ΔΟΞΑΣ που γεννήθηκε· έζησε και πέθανε στον Πύργο της Ηλείας.

Ειλικρινά πρόκειται για πορεία ζωής που αγγίζει την Φαντασία ή την Μυθοπλασία. Κι αν σήμερα γράφω για τον ξεχωριστό «Ερημίτη του Πύργου» είναι γιατί Είναι (και πρέπει να Είναι) το Υπόδειγμα και το Παράδειγμα την Σημερινή (και κάθε επόμενη) γενηά: ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ – μα ΤΙΠΟΤΑ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ, ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ με ΔΥΝΑΜΗ και ΕΜΠΝΕΥΣΗ. Αυτό το μήνυμα δεν «ξεκινάει» μόνον από τον «Ποιητή του Φωτός». Εκατοντάδες για να μην αναφερθώ στους χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ (ΙΔΕΣ) που άρχισαν την πορεία της ζωής κυριολεκτικά από το ΜΗΔΕΝ. Και όχι μόνον στον χώρο του (ευρύτερου) Πολιτισμού. Στις Επιστήμες· στον Αθλητισμό· στις Επιχειρήσεις· στην Εκπαίδευση και κ.λπ.

Σε περιόδους αδιαφορίας· άρνησης· μηδενισμού των πάντων· στην Κοινωνική ένδεια και στην ληγουριά μόνον για το Κέρδος ή δημόσια γνωστοποίηση της Φωτεινής πορείας (διαχρονικά) του κάθε ΤΑΚΗ ΔΟΞΑ, θέλω να πιστεύω ότι θα αποτελέσουν ελκυστικό κίνητρο για να σκεφτούμε και να εμπεδώσουμε ΟΤΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ· ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ· ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΛΟΓΑ· ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ»… Δεν ξέρω ποιο θάναι το τίμημα για το τελικό αποτέλεσμα, καθότι η ουσία είναι μία και μοναδική: σήμερα (πιότερο από κάθε άλλη ιστορική περίοδο) η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ χρειάζεται το ΕΡΓΟ και την ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ του (κάθε) ΤΑΚΗ ΔΟΞΑ.

Τους χρειάζεται η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣ τους ξεχωριστούς και εμπνευσμένους ΠΟΛΙΤΕΣ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ, ως σημείο Παγκόσμιας αναφοράς για τους αυτόνομους ή συλλογικούς δρώντες με Θέληση, Έμπνευση και Έργο πολύπλευρης Αξίας και Τιμής.

Προσωπικά είμαι υπερήφανος που ο «Ερημίτης του Πύργου» με Τίμησε με το Έργο Του και τη Παγκόσμια Φωτεινή πορεία Του. Και αισθάνομαι συγκίνηση και χαρά που με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο μου «παρέδωσε» (και σε χιλιάδες φίλους και γνωστούς) το αιώνιο Φως για να «περπατώ» στους δρόμους που  χάραξαν ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ως ο Ποιητής του Φωτός ΤΑΚΗΣ ΔΟΞΑΣ.

Εύχομαι το σημερινό μήνυμα «να πιάσει τόπο…».

ΓΙΩΡΓΗΣ Τάκη ΔΟΞΑΣ*

*Η Κοινωνία του Ενός

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2019


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος