FOLLOW US: facebook twitter

«Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΠ βάζει τον Πύργο στις «έξυπνες» πόλεις» – Παρουσίαση του έργου από Δήμαρχο Γ. Λιατσή και Γ. Ανδριόλα

Ημερομηνία: 16-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Το μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑ που τοποθετεί το Δήμο Πύργου στους πρωτοπόρους της χώρας στη διαχείριση ύδατος, παρουσίασε χθες ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής και ο πρόεδρο της επιχείρησης Γιώργος Ανδριόλας.

Όπως είπαν, πρόκειται για ένα έργο με τεχνολογία υψηλότατου επιπέδου, που έγινε με τη στήριξη της Ε.Ε. και «κούμπωσε» με εκείνο της αντικατάστασης του δικτύου που έγινε πριν το 2006. «Είμαι πολύ χαρούμενος, ικανοποιημένος και υπερήφανος διότι επί των ημερών μου τελειώνει το μεγαλύτερο έργο που έχει σχέση με την ύδρευση και που αναδεικνύει τα έργα που προηγήθηκαν το 2002 και το 2006. Το έργο αυτό ολοκληρώνεται και με μια άλλη μελέτη που υποβάλαμε και έχει σχέση με ένα γεω-ραντάρ, όπου θα μπορούμε να κάνουμε μια αξονική απεικόνιση που θα μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να γίνεται και τηλεμέτρηση, να περνάμε έξω από τα σπίτια και να μετράμε» είπε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε «Υπάρχει μια ευτυχής συγκυρία, ανεξάρτητα του ποιος θα διοικεί το δήμο, η ΔΕΥΑΠ θα είναι τόσο καλά οργανωμένη ώστε να αντέχει σε οικονομικούς κραδασμούς. Ο δήμος κατά κύριο λόγο διαχειρίζεται αγαθά που χωρίς αυτά η πόλη δε μπορεί να ζήσει. Είναι φυσικές ανάγκες, και είναι το νερό, η καθαριότητα και ο δημόσιος φωτισμός. Στα 13 χρονιά που ήμουν δήμαρχος βρήκα μπροστά μου τεράστιες δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίσαμε με τη δυνατότητα που είχα να μανατζάρω το σύστημα και να παίρνω τις γνώσεις του προσωπικού…».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Ανδριόλας ευχαρίστησε αρχικά το Δ.Σ. της επιχείρησης για τη συνεργασία αλλά και το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την αμέριστη στήριξη τονίζοντας πως μόλις ανέλαβε- το Σεπτέμβριο 2015- αντελήφθη αμέσως ότι είχε να κάνει με έναν οργανισμό που θα μπορούσε να πάρει τα μέγιστα που ακόμα δεν είχε αποδώσει. Προς την κατεύθυνση αυτή, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό αφιέρωσαν πολλές ώρες για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου και μέσα σε αυτά τα χρόνια υπεβλήθη η μελέτη, δημοπρατήθηκε και υλοποιήθηκε το έργο.

Ο κ. Ανδριόλας ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, την οικονομική ελλειμματική πορεία της ΔΕΥΑΠ που σύντομα όπως είπε θα εξισορροπηθεί, και υποστήριξε πως η Δημοτική Επιχείρηση είναι πλέον μια SMART (έξυπνη) επιχείρηση που χρησιμοποιεί τεχνολογία και επικοινωνίες, εκσυγχρονίζοντας υποδομές. «Από δω και πέρα, σήμερα κιόλας κατά σύμπτωση, μας ήρθε και η κοινοποίηση πράξης Ελεγκτικού Συνεδρίου που μας εγκρίνει δεύτερη φάση του συγκεκριμένου έργου ύψους 2,2 εκ. από το Φιλόδημο, δημιουργώντας ένα από τα σύγχρονα δίκτυα διαχείρισης ύδατος πανελλαδικά. Και για το μέγεθος της ΔΕΥΑΠ μπορεί να είμαστε και πρωτοπόροι. Από κει και πέρα το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η αποχέτευση και ο βιολογικός…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος