FOLLOW US: facebook twitter

Ο «Οδυσσέβαχ» πιάνει … λιμάνι στον Πύργο: Στον Ορφέα σήμερα το υπέροχο θεατρικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου

Ημερομηνία: 11-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζει αύριο Σάββατο στο Κινηματοθέατρο ΟΡΦΕΑΣ στον Πύργο σε δύο παραστάσεις,  το εμβληματικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου “Οδυσσεβάχ” σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου που ταξιδεύει φέτος με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 16.00 και 17.45 το απόγευμα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα για παιδιά και όχι μόνο, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα.

Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια.
Δρακοκύκλωπες, Λωτοφάγοι, Πειρατές, Σειρήνες, Γοργόνες, η Μάγισσα Κιρκίλα, η Πριγκίπισσα Λαριζάτ και το πλήρωμα του Οδυσσεβάχ μας προκαλούν να ζήσουμε την περιπέτεια…

Μία ιδανική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών που ονειρεύονται και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου. Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.

Παίζουν:

Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Φλάβιους Νεάγκου, Σούκη Συρανίδου, Διονύσης Κλάδης, Φώτης Σπύρος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος