FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δ. Ανδριόπουλος από το Λευκοχώρι Γαστούνης μιλά για το πώς βίωσε τον κορονοϊό: «Αισθάνεσαι φόβο και κάνεις τρομακτικές σκέψεις…»

Ημερομηνία: 07-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Καθημερινές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον κορονοϊό και θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους μέσω των σόσιαλ μίντια. Αυτή τη φορά, ένας νέος άνθρωπος, ο 33χρονος Διονύσης Ανδριόπουλος από το Λευκοχώρι Γαστούνης έγραψε στο προφίλ του στο Φέισμπουκ για τον φόβο που αισθάνθηκε μόλις ενημερώθηκε πως είναι θετικός στον Covid-19, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και για τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του.

Μιλώντας στην «Πρωινή», αναφέρει ότι καμία από τις επαφές του δεν κόλλησε κορονοϊό, όπως σχολιάζουν ορισμένοι, και πως ευτυχώς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Νοσοκομείο.

Ο 33χρονος που ασχολείται με τη νοσηλευτική φροντίδα Κατ’ οίκον και ταυτόχρονα ολοκληρώνει τη φοίτησή του στο ΔΙΕΚ Βοηθών Φαρμακείου, μιλά για τη δική του μάχη, χαρακτηρίζοντάς την «μοναχική», αλλά και για το βάρος της απομόνωσης που επιβάλλει ο Covid-19.

Ο ίδιος περιγράφει:

«Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου παρουσίασα ξαφνικά μυαλγίες, αδιαθεσία και καταβολή των δυνάμεών μου. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως πρέπει να μείνω στο σπίτι μου προληπτικά και να παρακολουθήσω τα συμπτώματά μου. Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το βράδυ ανέβασα πυρετό 38,6 αλλά  δεν ήπια κάποιο αντιπυρετικό έτσι ώστε να δω αν θα ανέβει η θερμοκρασία. Επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τη γιατρό μου, η οποία και με ενημέρωσε πως πρέπει να κάνω το τεστ για τον κορονοϊό και κάποιες ακόμα αιματολογικές εξετάσεις. Πήρα τηλέφωνο το μικροβιολογικό εργαστήριο όπου ενημέρωσα πως είμαι σε εμπύρετη κατάσταση και χρειάζεται να κάνω το τεστ και κάποιες εξετάσεις αίματος. Την επόμενη μέρα το πρωί πήγα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και πραγματοποίησα τις εξετάσεις μου όπου βγήκα θετικός στον κορονοϊό, με τις αιματολογικές εξετάσεις μου να δείχνουν καλή εικόνα. Αμέσως  ενημέρωσα όλες μου τις στενές επαφές και την γιατρό μου, η οποία με ξεκίνησε προληπτικά αντιβίωση.

Τα πρώτα λεπτά, εφόσον είχα μάθει πως είμαι θετικός σε αυτόν τον θανατηφόρο ιό, ήταν τρομακτικά. Σκέψεις για το  πού κόλλησα, αν θα το περάσω ελαφρά, μην κόλλησα κανέναν… Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου που έμαθα πως είμαι θετικός, είχαν ξεκινήσει και σημάδια καλυτέρευσης, δηλαδή δεν είχα πυρετό και όσο περνούσαν οι ημέρες, ήμουν και καλύτερα. Σε επικοινωνία που είχα με τον ΕΟΔΥ λόγω του ότι ήμουν χωρίς συμπτώματα 5 ημέρες, με ενημέρωσαν πως μπορώ να εξέλθω της καραντίνας. Εγώ, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού και το καλό της δημόσιας υγείας, επέλεξα να καθίσω 15 ημέρες στο σπίτι μου. Επίσης με ενημέρωσαν πως οι στενές μου επαφές, αν τους έχω κολλήσει την 4η μέρα μετά την επαφή μας, θα εμφανίσουν συμπτώματα. Δόξα τω Θεώ δεν κόλλησα κανέναν, ούτε τη μητέρα μου, που ζούμε στο ίδιο σπίτι. Εδώ θέλω να θα σας αναφέρω μερικά πράγματα που με βοήθησαν να είμαι καλά και να μη μεταδώσω τον ιό.

Σε όλους τους χώρους του σπιτιού φοράω μάσκα. Κάθε φορά που βγαίνω από το δωμάτιό μου βάζω οινόπνευμα στα χέρια μου, κάθε φορά που πηγαίνω στην τουαλέτα μετά ρίχνω χλωρίνη και απολυμαντικό. Όπου ακουμπούσα, ακόμα και στη βρύση, καλό πλύσιμο των χεριών, ελαφριά καλή διατροφή με πολλά φρούτα. Μετά το φαγητό μου, στο πιάτο μου, στο κουτάλι μου ή ό,τι χρησιμοποιώ, το βάζω στο νεροχύτη με νερό και ένα μέρος χλωρίνης και καλό αερισμό όλου του σπιτιού.

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν αντικαθιστούν τον γιατρό μας και την ενημέρωση από τους ειδικούς».

Ο Διονύσης, επισημαίνει ακόμα, ότι το να καθίσεις 15 μέρες καραντίνα δεν είναι καθόλου εύκολο πόσο μάλλον όταν ακούς καθημερινά ένα καταιγισμό δυσάρεστων πληροφοριών σχετικά με τον κορονοϊό στα ΜΜΕ και δέχεσαι bullying με οποιαδήποτε μορφή, επειδή νοσείς. «Σήμερα συνεχίζω χωρίς να έχω το παραμικρό σύμπτωμα. Είμαι καλά, δοξάζω τον Θεό που πέρασα αυτόν τον ιό ελαφριά. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και τους γείτονες μου που με στήριξαν χωρίς φόβο και όλους όσους με βοήθησαν φροντίζοντας για τα ψώνια πρώτης ανάγκης. Γιατί ωραία ακούγεται από τους άλλους το να είσαι 15 μέρες καραντίνα, αλλά όταν ξεκινούν να σου λείπουν πράγματα, να μην έχεις ψωμί, να μην έχεις νερό να πιείς να μην μπορείς να βγεις να πας να πάρεις τα φάρμακα σου και είσαι ο μόνος που φροντίζεις για αυτά τότε τι κάνεις; Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και μετράω μέρες που θα γυρίσω ξανά στην καθημερινότητα μου. Θέλω όμως να πω, ότι δεν πρέπει να έχουμε εκφοβιστική συμπεριφορά απέναντι στους νοσούντες, σε όλους μας μπορεί να συμβεί. Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, μάσκα, αποστάσεις, καλό πλύσιμο των χεριών και ακούμε τους ειδικούς. Υγεία και καλές γιορτές σε όλους», επισημαίνοντας ότι δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομειο και ότι δεν διέσπειρε τον ιό σε καμία άλλη οικογένεια στην περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος