FOLLOW US: facebook twitter

Ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας παρέλαβε τα τεύχη δημοπράτησης για την Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 31-07-2019 | Συντάκτης:
-Εκκρεμεί το αίτημα για ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της μετατροπής τμήματος του ΓΝ –ΚΥ Κρεστένων σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, παρέλαβε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος όπως ο ίδιος ανακοίνωσε τονίζοντας ότι ολοκληρώθηκε πλέον η ωρίμανση του έργου και είναι απόλυτα βέβαιος ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η επόμενη περιφερειακή αρχή θα προχωρήσουν το έργο.  Ο πυρήνας της Μονάδας θα αναπτυχθεί σύμφωνα με το σχεδιασμό στον πρώτο όροφο. Στην Μονάδα θα μπορούν να φιλοξενηθούν 15 ψυχογηριατρικοί ασθενείς και θα υποστηρίζεται από Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα 18 ατόμων. Βεβαίως εκκρεμεί η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατόπιν αιτήματος του Γ.Ν Ηλείας.

Ειδικότερα ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρει τα εξής: «Ολοκληρώσαμε την «ωρίμανση» του έργου, η οποία περιλαμβάνει την έγκριση σκοπιμότητας (Μάρτιος 2018), τη μελέτη εφαρμογής, η οποία παρελήφθη τον Ιούνιο, και τη σύνταξη των τευχών.

Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται αφορούν οικοδομικές εργασίες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 644.800 ευρώ.

Στον 1ο όροφο και σε επιφάνεια 546,15 m2 θα αναπτυχθεί ο «πυρήνας» της Μονάδας και στο Ισόγειο και σε επιφάνεια 201,09 m2 βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι.

Ήδη εκκρεμεί το αίτημα μας στο Υπουργείο Υγείας (Απρίλιος 2019) για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα έχει υπάρξει συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την υλοποίηση του έργου όταν διασφαλιστεί η πηγή χρηματοδότησης.

Η συγκεκριμένη Μονάδα θα φιλοξενεί 15 ψυχογηριατρικούς ασθενείς και θα υποστηρίζεται από Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα 18 ατόμων. Η δημιουργία της εντάσσεται στα πλαίσια της προαγωγής της αποϊδρυματοποίησης και της κοινοτικής φροντίδας των ασθενών και θα συντελέσει στην ανάπτυξη ενός πλήρους δικτύου ψυχιατρικών υπηρεσιών.

Παράλληλα ζωντανεύουμε ένα κτίριο άρρηκτα συνδεδεμένο με την υγειονομική ιστορία του νομού χωρίς να ακυρώνουμε τη σημερινή του λειτουργία, η οποία είναι προσανατολισμένη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τόσο η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και η νέα Περιφερειακή Αρχή που θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου θα συνδράμουν αποφασιστικά στην υλοποίηση του έργου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος