FOLLOW US: facebook twitter

«Ο δήμος Ζαχάρως ήταν αόρατος!»: Τι επισημαίνει ο δήμαρχος Κ. Αλεξανδρόπουλος για την υποστελέχωση των υπηρεσιών

Ημερομηνία: 28-12-2020 | Συντάκτης:

Το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης στους δήμους αναδείχθηκε πριν από μερικές ημέρες με αφορμή υπόθεση που αφορά τον δήμο Ζαχάρως, η οποία ξεκίνησε με ανταλλαγή εξωδίκων και κατέληξε σε μηνύσεις εις βάρος εργαζομένων.Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, δύο γυναίκες που κατοικούν στον δήμο, απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία, καταλογίζοντας στην υπηρεσία δόμησης κωλυσιεργία στην έκδοση οικοδομικής άδειας κατεδάφισης κτίσματος.

Ο δήμος απάντησε επίσης με εξώδικο, τονίζοντας ότι η μη έγκαιρη έκδοση της άδειας οφείλεται στην έλλειψη απαραίτητων στοιχείων και δικαιολογητικών, ενώ στη συνέχεια οι καταγγέλλουσες υπέβαλαν μηνύσεις εις βάρος εργαζομένων στον δήμο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Πύργου-Ζαχάρωε-Αρχ. Ολυμπίας, τα μέλη του οποίου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ανέφερε στην «Πρωινή» ότι στο συγκεκριμένο συμβάν η ευθύνη ανήκει στις καταγγέλλουσες , καθότι η αίτηση για την έκδοση άδειας ήταν ελλιπής, ωστόσο αποκάλυψε ότι ο λόγος που οι υπηρεσίες του δήμου δεν είναι επαρκώς στελεχωμένες, οφείλεται στην αδράνεια των προκατόχων του.

«Ο δήμος Ζαχάρως ήταν αόρατος! Δεν φαινόταν πουθενά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κινητικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, παρότι αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Κατά συνέπεια, δεν μπορούσε να διαθέτει τη δυνατότητα να στελεχώσει τις υπηρεσίες του με προσωπικό. Προσπαθούμε καθημερινά να βουλώσουμε τρύπες. Τώρα ολοκληρώνουμε τη γραφειοκρατική διαδικασία για να φαινόμαστε στην  πλατφόρμα ενώ καθορίσαμε και τις ειδικότητες στο τακτικό προσωπικό που θα προκηρύξει το ΥΠΕΣ», επισήμανε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΕΣ, εγκρίθηκαν τρεις μόνιμες θέσεις για τον δήμο Ζαχάρως. Όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, ο δήμος ζητά την πρόσληψη ενός Πολιτικού Μηχανικού, ενός τοπογράφου μηχανικού και ενός Διοικητικού (Οικονομολόγου).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος